Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 4
Mide kanseri hastalarında tümör lokalizasyonu ve lenf nodu tutulumunun prognoz ve sağkalıma etkisi
2020
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Mide kanseri nedeniyle ameliyat edilen hastalarda tümör yerleşimi ve lenf nodu tutulumunun prognoz ve sağkalım üzerine etkisini değerlendirmeyi amaçladık. Gereç ve Yöntem: Prognostik faktörleri belirlemek için kliniğimizde ameliyat edilen hastaların klinik ve histopatolojik özelliklerini araştırdık. Bulgular: Tümör lokalizasyon grupları arasında ve metastatik lenf noduna göre sağkalım farkı gözlenmedi (Log Rank p=0,255 ve 0,188). Evreye ve 60 yaş üstü olma durumuna göre anlamlı sürvi farkı vardı (p=0,001, p=0,003). Üst 1/3 yerleşimli gastrik kanserde diseke edilen metastatik lenf nodu sayısı fazlaydı (p=0,026, 0,036) Sonuç: Mide kanseri hastalarında tümör lokalizasyonu ve lenf nodu tutulumunun sürviye etkisi saptanmamışken, 60 yaş üzeri olma ve Evre-III kötü prognostik faktörler olarak saptandı.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Tumor Location and Lymph Node Involvement On Prognosis and Survival In Gastric Cancer Patients
2020
Yazar:  
Özet:

Aim: The present study evaluates the effect of tumor localization and lymph node involvement on prognosis and survival in patients undergoing surgery for gastric cancer. Materials and Methods: The clinical and histopathological characteristics of patients who underwent surgery in our clinic were evaluated to determine the prognostic factors. Results: No difference was observed in the survival rates of the groups in terms of tumor locations and metastatic lymph nodes (Log Rank p=0.255 and 0.188). A significant difference was found in the survival rates of the groups based on stage and age over 60 years (p=0.001, p=0.003). The number of metastatic lymph nodes dissected was high in gastric cancers located in the upper-third of the stomach (p=0.026, 0.036). Conclusion: No effect of tumor localization or lymph node involvement was determined on survival in patients with gastric cancer; however, age over 60 years and stage III were found to be poor prognostic factors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 322
Atıf : 433
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q3
129/222

Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi