Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
TEMPOROMANDİBULAR EKLEM AĞRISININ MİGREN, OTOLOJİK SEMPTOMLAR, BAŞ DÖNMESİ VE BOYUN/OMUZ AĞRISI İLE İLİŞKİSİNİN RETROSPEKTİF OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Amaç: Bu çalışmanın amacı Temporomandibuler Eklem ağrısı vizüel analog skala (VAS) değerleri ile migren, kulak çınlaması, duyma kaybı, baş dönmesi, boyun/omuz ağrısı arasındaki ilişkiyi değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya, Temmuz 2018 ve Mayıs 2019 tarihleri ​​arasında TME ağrısı şikayeti ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı'na başvuran 61 hasta dahil edilmiştir. Kayıtlar arasından TME-VAS skorları (0-10) ile kulak çınlaması, baş dönmesi, migren, boyun ve omuz ağrısı ve işitme kaybı (var/yok) aralarındaki ilişki değerlendirildi. Bulgular: Çalışmaya yaşları 14 ile 87 arası sırada değişen 61 hasta (ortalama: 33.0 ± 15.5) dahil edildi. Migren hastalarında anlamlı derecede yüksek TME-VAS skorları bulundu (P = 0.017). Boyun ağrısı olan hastalarda VAS skoru istatistiksel olarak anlamlı düzeyde yüksek bulundu (p = 0,036). Tinnitus, baş dönmesi, omuz ağrısı, işitme kaybı ve TME-VAS skoru arasında anlamlı fark bulunmadı (p> 0.05). Sonuç: TME ağrısı komşu ve benzer sinir iletim yollarına sahip olduğundan migrenle ilişkilidir bu sebeple migren tanılı hastalarda VAS skoru daha yüksek olabilir. Boyun ağrısı olan hastalarda TME-VAS skoru daha yüksektir.

Anahtar Kelimeler:

The termomandibular addiction is evaluated as retrospective in relation to migraine, autological symptoms, head turning and length/left pain
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: Purpose: The purpose of this study is to assess the relationship between the values of the visual analog scale (VAS) of temporomandibular joint pain and migraine, ear swelling, hearing loss, headache, neck/arm pain. Tools and Methods: The study included 61 patients with TME pain complaint between July 2018 and May 2019 with Recep Tayyip Erdoğan University's oral toothbrush disease and surgical anabolic department. Among the records, the TME-VAS scores (0-10) and the relationship between hearing swelling, headache, migraine, neck and shoulder pain and hearing loss (there/not) were assessed. Results: 61 patients (medium: 33.0 ± 15.5) between the age of 14 and 87 were included in the study. There were significantly high TME-VAS scores found in migraine patients (P = 0.017). In patients with neck pain, the VAS score was statistically significantly high (p = 0,036). There was no significant difference between tinnitus, headache, shoulder pain, hearing loss and TME-VAS score (p> 0.05). The result: The TME pain is associated with migraine because it has neighboring and similar neurotransmitters, so the VAS score may be higher in patients diagnosed with migraine. In patients with neck pain, the TME-VAS score is higher.

Anahtar Kelimeler:

Retrospective Evaluation Of The Relationship Between Temporomandibular Joint Pain With Migraine, Otological Symptoms, Dizziness and Neck/shoulder Pain
2020
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of this study was to evaluate the relationship between temporomandibular joint (TMJ) pain visual analog scale scores (VAS) with migraine, tinnitus, hear loss, dizziness and shoulder/neck pain in patients with temporomandibular joint pain. Materials and Methods: The study included 61 patient’s records who were presented to the Department of Oral and Maxillofacial Surgery, Faculty of Dentistry, Recep Tayyip Erdoğan University between July 2018 and May 2019 with the complaint of TMJ pain. The relationship between visual analog scale (VAS) scores (0-10) with tinnitus, dizziness, migraine, neck/shoulder pain and hear loss (absent/present) were evaluated. Results: Sixty one patient, aged from 14 to 87 (Mean: 33.0±15.5), were evaluated in this study. Significantly higher TMJ-VAS scores were found in patients with migraine relative to without migraine (P=0.017). Significantly higher TMJ-VAS scores were found in patients with neck pain (p=0.036). Any statistically significant difference was not found between tinnitus, dizziness, shoulder pain, hear loss and VAS score (p>0.05). Conclusion: TMJ pain is associated with migraine because it has adjacent and similar nerve conduction pathways, so the VAS score may be higher in patients diagnosed with migraine. TMJ-VAS score is higher in patients with neck pain.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences