Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Ağız Sağlığı Eğitim Programına Katılan İlköğretim Okulu Öğrencilerinde Diş Kaygısı Paterni
2023
Dergi:  
Journal of Contemporary Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Dental anksiyete çoğunlukla çocukluk çağında gelişen yaygın bir sorundur. İlkokul öğrencilerinin sınıf ortamında ağız diş sağlığı eğitimi alırken algıladıkları diş kaygısı düzeyi Yüz İmaj Ölçeği (FIS) ile belirlenmiştir. Yöntem: Üçüncü sınıf 163 ilkokul öğrencisine ağız sağlığı eğitimi dersi verilirken interaktif bir şekilde FIS uygulandı. Cinsiyet, beyaz diş hekimi önlüğü ve geçmiş diş tedavisi deneyimleri, 9 yaşındaki öğrencilerde çalışmanın dental anksiyete paternini değerlendiren önceden belirlenmiş değişkenleriydi. Bulgular: Çocuklarda genel dental anksiyete düzeyi %46.01 olup, cinsiyetler arasında anlamlı fark gözlenmemiştir (p=0.4593). Beyaz diş hekimi önlüğü giyen öğretim elemanları tarafından eğitim gören öğrencilerin 1&2 FIS puanı alma olasılıkları daha yüksektir (p=0.0156). Bununla birlikte, geçmişte diş tedavisi öyküsü bulunan öğrenciler anlamlı olarak daha fazla 4&5 FIS puanı ifade etmişlerdir (p<0.001). Sonuç: Cinsiyeti ne olursa olsun beyaz diş hekimi önlüğü 9 yaşındaki öğrencilerde olumlu bir algı yaratmış, ancak geçmiş diş hekimliği deneyiminin ve özellikle lokal anestezi altında diş çekimi öyküsünün varlığı çalışmada olumsuz algıya neden olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Patterns Of Dental Anxiety In Primary Schoolers Attending Oral Health Education Program
2023
Yazar:  
Özet:

Background/Aims: Dental anxiety is a common problem which develops mostly in childhood. The level of dental anxiety perceived by the primary schoolers were determined with Facial Image Scale (FIS) while receiving oral dental health education in their classroom environment. Methods: FIS were applied to 163 third-grade primary schoolers while they were having oral health education course in an interactive way. Gender, white dental attire, and past dental experience(s) were pre-determined variables evaluating the pattern of dental anxiety in the third-grade primary schoolers in this study. Results: The overall anxiety level in children was 46.01%, with no significant difference observed between genders (p=0.4593). Students who were educated by instructors wearing white dental attire were more likely to have a 1&2 FIS score (OR: 3.9 (1.3-11.7); p=0.0156). However, students who had past dental experience expressed significantly more 4&5 FIS scores (OR: 4.38 (2.17-8.85); p < 0.001). Conclusions: Regardless of gender white dental attire created a positive perception in 9-year-old students, but the presence of past dental experience and a history of tooth extraction especially under local anesthesia caused negative perception in the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Contemporary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.263
Atıf : 1.255
2023 Impact/Etki : 0.025
Journal of Contemporary Medicine