Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Investigating the Viscosity and Surfactant Effect on Gravity Waves in the Ocean
2024
Dergi:  
Cankaya University Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

This article deals with the dynamical behavior of weakly nonlinear gravity waves propagating including the viscosity and surfactant on the ocean free surface. Through the bifurcation method, we could predict the nature of solutions of the nonlinear Schrödinger equation (NLSE) and reduce it to the nonlinear ordinary differential equation, easily solvable. Then, bright soliton, dark soliton, and Jacobi elliptic functions solutions of this NLSE under the viscosity and surfactant effect have been derived. These obtained results are central in hydrodynamics and can predict physical phenomena such as gravity wave propagation in deep water. Moreover, they allow to enhance the decision-making process and the acquisition of radar and lidar data on the ocean surface.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Cankaya University Journal of Science and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 90
Atıf : 84
2023 Impact/Etki : 0.167
Cankaya University Journal of Science and Engineering