Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
İzole Dalak Kist Hidatiği: Olgu Sunumu Olgu Sunumu
2010
Dergi:  
Haseki Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Cystic hydatid disease is an important public health problem in some countries including Turkey. It is localized in liver and lungs in most of the cases, but also can be observed everywhere in the body. Isolated splenic involvement is rare. In this report, a case of isolated splenic hydatid cyst was evaluated; diagnosis and treatment options were reviewed. A 55-year-old man, presented with left upper quadrant pain. Physical examination revealed no specific signs or symptoms. The patient was referred from urology department with abdominal CT. Abdominal ultrasonography and computed tomography demonstrated a cystic mass in spleen. Splenectomy was performed and the patient was discharged from the hospital without problem. Splenomegaly is the most important physical examination finding in isolated splenic hydatid cyst. Abdominal ultrasonography and computed tomography are valuable diagnostic tools. Splenectomy is the standard treatment modality, but laparoscopic splenectomy, conservative surgical procedures or modalities can be used in suitable patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Haseki Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 847
Atıf : 376
2023 Impact/Etki : 0.019
Haseki Tıp Bülteni