Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Afyonkarahisar Hükümet Konağının DBYBHY 07'e göre Deprem Güvenliğinin İncelenmesi (025602) (13-21)
2012
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fonksiyonları ve deprem sonrası kullanımları önemli yapılardan birisi olan Hükümet Konaklarının olası bir deprem felaketinde hasarsız biçimde kullanılabilmesi gerekmektedir. Son 20 yıl içerisinde ülkemizde yaşanan depremlerde, bina önem katsayısı yüksek olan kamu binalarının hasar gördüğü ve bazılarının yıkıldığı görülmüştür. Bu tür binalar, en çok ihtiyaç duyulan zamanda hizmet dışı kalmıştır. Bu gerçek, Hükümet Konağı gibi yapılar başta olmak üzere, mevcut kamu binalarının deprem güvenliğinin belirlenmesini zorunlu kılmıştır. Bu çalışmada, Afyonkarahisar ilinin en önemli kamu binalarından olan, 1975 Deprem Yönetmeliğine göre tasarlanmış Afyonkarahisar Valiliğine ait Hükümet Konağının mevcut durumunun 2007 Deprem Yönetmeliği’ne (DBYBHY 07) göre, deprem güvenliğinin değerlendirilmesi yapılmıştır. Değerlendirme kapsamında incelenen parametrelerin elde edilişi ve analiz işlem aşamaları detaylı olarak verilerek DBYBHY 07’nin bu tip binalar üzerinde uygulama biçimi gösterilmiştir. Deprem öncesi hazırlık çalışmalarının önemli parçasını oluşturan kamu binalarının risk gruplandırılması için değerlendirme yapacak tasarımcı mühendisler ile gerekli önlemlerin alınmasında sorumlu yetkililer, bu çalışmanın çerçevesine göre konuyu bilimsel biçimde irdeleme imkanına sahip olacaklardır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.854
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi