Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
CHARACTERIZATION OF DIFFERENTIAL EXPRESSION PATTERNS OF THE EXTRACELLULAR PURINERGIC ENZYMES IN COLORECTAL CANCER
2022
Dergi:  
Trakya University Journal of Natural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı pürinerjik ekto-enzimler CD39 ve CD73'ün tümör hücresine özgü ifadesini karakterize etmek ve kolorektal kanser (KRK) hastalarında bu ifade örgülerinin prognostik öneminin anlaşılmasıdır. Çeşitli KRK hücre hatlarında hedef genlerin protein ve gen ifadesi, Western Blot (WB) ve Real Time PCR(RT-PCR) yoluyla değerlendirildi. Bunun yanında hedef genlerin tümör ve stromal hücrelerdeki ifadesi kamuya açık hasta ifade veri setleri vasıtasıyla analiz edildi. Son olarak, CD39 ve CD73 ifadesi ile hasta prognozu arasındaki ilişki The Cancer Genome Atlas (TCGA) veri setleri aracılığıyla analiz edildi. KRK hücre hatlarında CD39'un hiç ifade edilmediği, CD73'ün ise çoğu hücre hattında yoğun şekilde ifade edildiği WB ve RT-PCR analizleri yoluyla bulundu. Hasta mikrodizin ifade verileri, CD39 ifadesinin epitelyal/tümör hücrelerinde diğer stromal hücre tiplerine göre çok düşük olduğunu, ancak CD73'ün hasta tümör örneklerindeki her hücre tipinde bol miktarda ifade edildiğini KRK hücre hatlarından elde edilen sonuçları doğrular biçimde ortaya konuldu. İlginç bir şekilde, hasta tümörlerinde CD39 ifadesi iyi prognoz ile ilişkili olarak bulunurken CD73 ifadesi ise kötü prognoz ile ilişkili olarak gözlenmiştir. CD39 ve CD73 hücre dışı pürinerjik sinyal yolağında yer alan ilgili enzimler olmalarına rağmen tümör hücrelerindeki ifade örgüleri ve hasta prognozlarındaki etkilerinde birbirine zıt sonuçlara ulaşılmıştır. Sonuç olarak kolorektal tümör gelişiminde pürinerjik ekto-enzimlerin fonksiyonel katılımını daha iyi anlamak için daha ileri mekanistik çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trakya University Journal of Natural Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 223
Atıf : 198
Trakya University Journal of Natural Sciences