Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
Reconstruction of intestinal microecology of type 2 diabetes by fecal microbiota transplantation: Why and how
2022
Dergi:  
Bosnian Journal of Basic Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Type 2 diabetes (T2D) is a chronic metabolic disease characterized by hyperglycemia due to insulin resistance. Mounting evidence has correlated T2D to alterations in the composition of gut microbiota. Accordingly, targeting the gut microbiota has become an emerging strategy for T2D management. The aim of this article is to get a better insight into the rationale for targeting gut microbiota in T2D treatment. Thus, we herein reviewed the change of gut microbiota composition in T2D, factors shaping gut microbiota, and potential mechanisms behind the contribution of gut microbiota to T2D pathogenesis. At present, it has become possible to use intestinal microorganism capsules, bacteria liquid, and other preparations to carry out fecal microbiota transplantation for the treatment and intervention of T2D with insulin resistance and immune-mediated type 1 diabetes (T1D).

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








2023




Bosnian Journal of Basic Medical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 763
Atıf : 503
Bosnian Journal of Basic Medical Sciences