Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 Sesli Dinleme 1
Sosyal Bilgilerde Coğrafyanın Serüveni: Değişime Dair Bir İnceleme
2022
Dergi:  
Anadolu University Journal of Education Faculty
Yazar:  
Özet:

Coğrafya bilim dalı, sosyal bilgiler dersinin önemli yapı taşlarından biridir. Bu nedenle, coğrafya bilim dalının sosyal bilgiler dersinin içeriğinde takip edilmesi, güncel bilgilerle yenilenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. Bu araştırma, sosyal bilgilerin önemli disiplinlerinden biri olan Coğrafyanın ortaokul sosyal bilgiler ders kitaplarında tarihsel süreçte nasıl bir değişim yaşadığının anlaşılmasını amaçlamaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi yapılmış ve bu bağlamda 2005 ve 2018 yıllarında kabul edilen sosyal bilgiler öğretim programlarına göre hazırlanmış 6 adet ders kitabı incelenmiştir. Araştırmanın veri analizi sürecinde içerik analizinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda, 2005 ve 2022 yılları arasında geçen süreçte, coğrafya konularının nicelik bakımından azaldığı ve 2018 öğretim programında verilen güncel kavramların ders kitaplarına yansımadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Adventure Of Geography In Social Studies: A Study On Change
2022
Yazar:  
Özet:

Geography is one of the important building blocks of the social studies course. For this reason, it is necessary to follow the geography discipline, to renew it with up-to-date information, and to ensure its sustainability in the content of the social studies course. This research aims to be understood how geography, one of the important disciplines of social studies, has changed in secondary school social studies textbooks in the historical process. In the research was carried out document analysis, one of the qualitative research methods. Six textbooks prepared according to the social studies curriculum adopted in 2005 and 2018 were examined. Content analysis was utilized in the data analysis process of the research. As a result of the research, it was observed that the geography topics were reduced in terms of quantity in the period between 2005 and 2022, and the current concepts given in the 2018 curriculum were not reflected in the textbooks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Anadolu University Journal of Education Faculty

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 251
Atıf : 555
2023 Impact/Etki : 0.471
Anadolu University Journal of Education Faculty