Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 3
Feminist Aksiyon Filmin İmkanı: Mad Max Fury Road Üzerine
2015
Dergi:  
Moment Dergi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Mad Max Fury Road’un analizi yoluyla popüler olanın içinde direniş imkanını feminist/eleştirel bir perspektiften tartışıyor. Bunu yapabilmek için tür sineması ve aksiyon türünü tartışarak aksiyon türünü belli bir anlatı kapsamında değerlendiriyor ve incelenen filmdeki kadınlık ve beden, liderlik/kolektivite temaları üzerinden feminist bir eleştiri gerçekleştiriyor. Bunu metin ve bağlam ilişkisini göz önünde bulundurarak, incelenen filmin türün uylaşımlarına benzeşmediği noktalara değinerek, feminist medya çalışmalarına konu olmuş popüler örneklerle ilişki kurarak ve postfeminizm tartışması aracılığıyla yapıyor. 

Anahtar Kelimeler:

Feminist Action Movie: Mad Max Fury Road
2015
Dergi:  
Moment Dergi
Yazar:  
Özet:

This article discusses the possibility of resistance in the popular through the analysis of Mad Max Fury Road from a feminist/creative perspective. To do this, he discusses the type of cinema and the type of action, evaluates the type of action within a specific narrative and performs a feminist criticism through the topics of femininity and body, leadership/collectivity in the film. It does this, taking into account the link between text and context, referring to the points where the film is not similar to the harmony of the genre, linking to the popular examples of the feminist media studies and through postfeminism discussion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Moment Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 309
Atıf : 980
2023 Impact/Etki : 0.114
Moment Dergi