User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 6
Auditory perception and language development of newborns with hearing loss in Turkey
2018
Journal:  
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Bu retrospektif çalışmanın amacı, işitme kaybı tanısı alan yenidoğanların demografik ve klinik özelliklerini sunmak ve işitsel re/habilitasyon sonuçlarını işitsel algı, konuşma ve dil becerileri açısından değerlendirmektir. Gereç ve yöntem: Yenidoğanların demografik verileri alındıktan sonra, işitsel algı performansları ile alıcı ve ifade edici dil becerileri, Ling'in altı sesi testi, IT-MAIS/MAIS ve Okulöncesi Dil Ölçeği kullanılarak,  ilk başvuruda ve sonrasındaki 1., 2., 3., 4. ve 5. yılda değerlendirilmiştir. Bulgular: İlk değerlendirmede ortalama yaşı 48.70 ± 17.19 ay (dağılım 5-75) olan toplam 30 yenidoğan (10 kız, 20 erkek) çalışmaya alınmıştır. Ling'in altı sesi ve IT-MAIS / MAIS puanlarında ve dolayısıyla fark etme ve tanıma performansında önemli artışlar olduğu görülmüştür.  Bu gelişmeler, özellikle birinci ve ikinci yıllarda daha belirgindir.  Yenidoğanların alıcı  ve ifade edici  dil performansları giderek artış görmekle birlikte,  ikinci yılın sonunda kronolojik yaş seviyesine ulaşmıştır. Tartışma: Yenidoğan ulusal  işitme taraması programları, özellikle işitme kayıplı yenidoğanların erken teşhis, değerlendirme ve tedavileri için yaygınlaştırılmalıdır. Bu konularda iletişim becerileirnin artırılması ve geliştirilmesi ve  daha iyi sonuçlar elde edilmesi için oldukça gereklidir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 400
Cite : 1.472
2023 Impact : 0.114
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi