Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Auditory perception and language development of newborns with hearing loss in Turkey
2018
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu retrospektif çalışmanın amacı, işitme kaybı tanısı alan yenidoğanların demografik ve klinik özelliklerini sunmak ve işitsel re/habilitasyon sonuçlarını işitsel algı, konuşma ve dil becerileri açısından değerlendirmektir. Gereç ve yöntem: Yenidoğanların demografik verileri alındıktan sonra, işitsel algı performansları ile alıcı ve ifade edici dil becerileri, Ling'in altı sesi testi, IT-MAIS/MAIS ve Okulöncesi Dil Ölçeği kullanılarak,  ilk başvuruda ve sonrasındaki 1., 2., 3., 4. ve 5. yılda değerlendirilmiştir. Bulgular: İlk değerlendirmede ortalama yaşı 48.70 ± 17.19 ay (dağılım 5-75) olan toplam 30 yenidoğan (10 kız, 20 erkek) çalışmaya alınmıştır. Ling'in altı sesi ve IT-MAIS / MAIS puanlarında ve dolayısıyla fark etme ve tanıma performansında önemli artışlar olduğu görülmüştür.  Bu gelişmeler, özellikle birinci ve ikinci yıllarda daha belirgindir.  Yenidoğanların alıcı  ve ifade edici  dil performansları giderek artış görmekle birlikte,  ikinci yılın sonunda kronolojik yaş seviyesine ulaşmıştır. Tartışma: Yenidoğan ulusal  işitme taraması programları, özellikle işitme kayıplı yenidoğanların erken teşhis, değerlendirme ve tedavileri için yaygınlaştırılmalıdır. Bu konularda iletişim becerileirnin artırılması ve geliştirilmesi ve  daha iyi sonuçlar elde edilmesi için oldukça gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 400
Atıf : 1.489
2023 Impact/Etki : 0.114
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi