Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
Tek Bir Kanaldan Kaotik Maskelenmiş Ses Sinyalinin İletilmesi
2023
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Veri güvenliği iletişim sistemleri için çok önemlidir. Güvenliği sağlamak için şifreleme yöntemleri sıklıkla kullanılmaktadır. Kaotik osilatörler, kendilerini tekrar etmeyen sinyaller ürettikleri için verilerin şifrelenmesi için kullanılır. Şifreleme ve şifre çözme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için aynı kaotik osilatörler kullanılmalı ve birbirleri ile senkronize edilmelidir. Bu çalışmada, iki kaotik osilatör arasındaki senkronizasyonu gerçekleştirmek için frekans bölmeli çoğullama (FBÇ) yöntemi kullanılarak şifrelenmiş veri ve senkronizasyon sinyali alıcı tarafına iletilmiştir. Verici tarafında şifrelenecek sinyalin şifreleme kalitesini artırmak için yüksek frekanslı anahtarlama kullanılır. Oransal-İntegral-Türevsel (OIT) kontrol, iki kaotik osilatör arasında senkronizasyon sağlamak için kullanılır. Orijinal sinyal ile şifre çözme sinyali arasındaki doğruluk ilişkisini belirlemek için korelasyon testi, tepe sinyali gürültü oranı (TSGO), ortalama kare hatası (OKH) ve spektral entropi kullanıldı. Sonuç olarak oluşturulan sistemin şifreleme başarısı ve güvenilirliği simülasyon programları ve sayısal analizler ile doğrulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Transmitting The Chaotic Masked Audio Signal From A Single Channel
2023
Yazar:  
Özet:

Data security is very crucial for communication systems. Encryption methods are frequently used to ensure security. Chaotic oscillators are used for the encryption of data because they produce signals that do not repeat themselves. Identical chaotic oscillators should be used and synchronized with each other in order to perform encryption and decryption processes healthily. In this study, the encrypted data and synchronization signal are transmitted to the receiver side using the frequency division multiplexing (FDM) method to realize the synchronization between two chaotic oscillators. High-frequency keying is used to increase the encryption quality of the signal to be encrypted on the transmitter side. Proportional-Integral-Derivative (PID) control is used to provide synchronization between two chaotic oscillators. The correlation test, peak signal to noise ratio (PSNR), mean square error (MSE) and spectral entropy were used to determine the accuracy relationship between the original signal and the decryption signal. As a result, simulation programs and numerical analysis verified the encryption success and reliability of the created system.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 671
2023 Impact/Etki : 0.054
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi