Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Illocutionary Act of Printed Cigarette Advertisement Issued in TIME Magazine from 1990-2000
2022
Dergi:  
IDEAS
Yazar:  
Özet:

The governments all over the world have stricken the advertising of cigarettes in any media in order to discourage people from smoking and improve public health, including the printed ones in magazines. Consequently, the advertiser has also come up with a strategy so that cigarettes can be advertised and accepted without violating the government regulation. This research aims to find the hidden meaning of the advertisement through the use of illocutions contained in the printed cigarette advertisements collected from the TIME magazine issued between 1990-2000. The result shows that there are illocutions found in 29 printed advertisements such as 10 direct-literal illocutions, 7 direct-non-literal illocutions, and 12 indirect-non-literal illocutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




IDEAS

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 244
2023 Impact/Etki : 0.337
IDEAS