Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Gebelikte elektromanyetik alan maruziyetinin yenidoğan antropometrik ölçümleri üzerine negatif etkisi olabilir mi?
2019
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma gebelikte elektronik medya cihazlarından kaynaklanan düşük frekanslı elektromanyetik alan maruziyetinin yenidoğanın antropometrik ölçümleri üzerine etkisini araştırmak amacıyla düzenlenmiştir.  Gereç ve Yöntem: Kasım 2017- Mayıs 2018 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Polikliniğine herhangi bir sebeple 0-5 yaş arası çocukları için başvuran kadınlar arasından randomize olarak seçilen 527 kişiye gebelikleri ile ilgili anket soruları yöneltildi.  Bulgular: Annenin gebelik boyunca tek cep telefonu kullanımı ile yenidoğanın doğum kilosu arasında negative korelasyon gözlendi. Birden çok cep telefonu kullanımının yenidoğanın doğum boyu, doğum kilosu ve doğum haftası üzerine negatif etki ettiği görüldü. Televizyon izleyen ve baz istasyonuna yakın bir yerde yaşayan annelerin bebeklerinin daha küçük kafa çapıyla doğdukları belirlendi. Sonuç: Gebelik boyunca televizyon izlemek, cep telefonu kullanımı ve baz istasyonuna yakın yaşamak bebeğin antropometrik ölçümlerini negative yönde etkileyebilir. 

Anahtar Kelimeler:

May Electromagnetic Field Exposure During Pregnancy Have A Negative Effect On Anthropometric Measurements Of The Newborn
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted to determine the effect of low frequency electromagnetic field (EMF) exposure due to electronic media device (EMD) during pregnancy on the anthropometric measurements of newborn. Materials and Methods: A questionnaire was administered among randomly selected women offering Gaziantep University, Faculty of Medicine’s Department of Pediatrics Outpatient Clinics for any reason between November 2017-May 2018. Four hundred women who have a child aged between 0-5 years old, completed the questionnaire about their pregnancy history.  Results: A negative correlation was identified between maternal single mobile phone usage during pregnancy and newborn’s birth weight. Multiple mobile phone (more than mobile phone) usage during pregnancy was negatively correlated with the birth week, birth weight and birth length of the newborn. The head circumference of the newborn was negatively correlated with watching television (TV) and living close to a base station during pregnancy. Conclusion: Watching TV, mobile phone usage and living near a base station during pregnancy may cause negative effect on the anthropometric measurements of the newborn.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.852
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal