Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Reha Erdem Sinemasının Ortak Paydaları Bağlamında " seni="" buldum="" ya"="" filminin="" karşılaştırmalı="" ncelemesi"="
2021
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca sanatla uğraşan insanlar karşılaştıkları önemli olayları içinde bulundukları şartlar dahilinde sanatlarını icra ederek tarihe not düşmüşlerdir. Yakın zamana gelindiğinde ise yönetmenlerin bunu filmleri aracılığıyla gerçekleştirdikleri görülmektedir. Reha Erdem’in son filmi Seni Buldum Ya bu süreci ele alan ilk önemli örnekler arasındadır. Bu çalışmanın amacı Erdem’in Seni Buldum Ya filminin tüm insanlığı etkileyen Pandemiyi ele alması; bunu yaparken de Zoom isimli video konferans uygulamasını kullanarak kendi sinematografisinde nasıl bir değişikliğe gittiğinin ortaya konmasıdır. Bu bağlamda ilk bölümde Covid 19 süreci hakkında betimsel analiz yöntemi ile genel bir bilgi verilmiş olup ikinci bölümde yönetmenin kendi sinematografik geçmişi incelenmiştir. Çalışmanın son bölümünde ise Seni Buldum Ya ve öncesinde çektiği dokuz uzun metraj filmi Reha Erdem sinemasını oluşturan ortak paydalar altında auteur eleştiri tekniğini ögeleri kullanılarak analiz edilmiş; benzer ve ayrılan noktalar tespit edilmiştir. Seni Buldum Ya ile Reha Erdem, kullanılan üslup ve teknik bakımından kendi sinematografisine yeni bir soluk getirmiş olmakla birlikte sık kullandığı bazı unsurların izlerinin bu yeni filminde de yer aldığı söylenebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi