User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 3
Reha Erdem Sinemasının Ortak Paydaları Bağlamında " seni="" buldum="" ya"="" filminin="" karşılaştırmalı="" ncelemesi"="
2021
Journal:  
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi
Author:  
Abstract:

Tarih boyunca sanatla uğraşan insanlar karşılaştıkları önemli olayları içinde bulundukları şartlar dahilinde sanatlarını icra ederek tarihe not düşmüşlerdir. Yakın zamana gelindiğinde ise yönetmenlerin bunu filmleri aracılığıyla gerçekleştirdikleri görülmektedir. Reha Erdem’in son filmi Seni Buldum Ya bu süreci ele alan ilk önemli örnekler arasındadır. Bu çalışmanın amacı Erdem’in Seni Buldum Ya filminin tüm insanlığı etkileyen Pandemiyi ele alması; bunu yaparken de Zoom isimli video konferans uygulamasını kullanarak kendi sinematografisinde nasıl bir değişikliğe gittiğinin ortaya konmasıdır. Bu bağlamda ilk bölümde Covid 19 süreci hakkında betimsel analiz yöntemi ile genel bir bilgi verilmiş olup ikinci bölümde yönetmenin kendi sinematografik geçmişi incelenmiştir. Çalışmanın son bölümünde ise Seni Buldum Ya ve öncesinde çektiği dokuz uzun metraj filmi Reha Erdem sinemasını oluşturan ortak paydalar altında auteur eleştiri tekniğini ögeleri kullanılarak analiz edilmiş; benzer ve ayrılan noktalar tespit edilmiştir. Seni Buldum Ya ile Reha Erdem, kullanılan üslup ve teknik bakımından kendi sinematografisine yeni bir soluk getirmiş olmakla birlikte sık kullandığı bazı unsurların izlerinin bu yeni filminde de yer aldığı söylenebilmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi

Journal Type :   Ulusal

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi