User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 6
 Views 8
GİRİŞİMCİ OLMA YOLUNDA KADIN GİRİŞİMCİLERİ ANLAMAK: KADINLAR NE İSTER?
2018
Journal:  
Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Girişimciliğin cinsiyeti olur mu tartışmaları günümüzde hala sürüp gitmektedir. Kadınların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek adına girişimciliğe cinsiyet kavramının eklendiği ise sıkça vurgulanmaktadır. Bu çalışmada, kadın girişimciliğine bir kez daha dikkat çekmek ve kadınların girişimsel faaliyete başlama güdüleri, girişimcilik faaliyetine başlarken ve onu sürdürürken yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara çözüm bulma yöntemleri, gelecek planları ve ilgili kişi ve kurumlardan beklentileri incelemektir. Bu kapsamda farklı iş kollarında faaliyet gösteren kadın girişimcilerden toplanan veriler ile gerek kadın girişimcilere gerekse kadın girişimciliğini desteklemek adına faaliyet gösteren kurumlara çeşitli öneriler sunulmak amaçlanmıştır. Nitel araştırma yönteminin kullanılacağı araştırmada yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile veriler toplanmıştır. Betimsel analiz tekniği ile veriler ilgili literatür taramasından faydalanılarak araştırmacı tarafından belirlenen boyutlar altında incelenmiştir. Araştırma sonucuna göre, kadın girişimcilerin özgür çalışma ve aile ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile iş kurdukları ve bunu yaparken de ticari krediler yerine kişisel tasarruf ve aile desteğine başvurdukları görülmüştür. Kadın girişimcilerin istekleri ise, destek miktarlarının ve bu desteğe erişim olanaklarının artırılması, vergi indirimleri, eğitim imkanları verilmesi(iş kurma ve yönetme ile ilgili), yurt dışı etkinliklere katılım desteğinin artırılması ve çocuk bakımı konudaki destelerin yaygınlaştırılmasıdır.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi