Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
GLOBAL CLIMATE CHANGE AND CLIMATE-SMART URBAN DEVELOPMENT: THE CASE OF HYLLIE
2023
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Küresel iklim değişikliği gittikçe dünyanın daha fazla konuştuğu konulardan biridir. İklim sorunlarının kaynağının beşerî faaliyetler olduğu kabul edilmektedir. Üretim, barınma, ısınma, ulaşım ve tüketim gibi birçok insan faaliyetinden sera gazı yayılmaktadır. Öyleyse sorunun çözümü de nüfusun yoğunlaştığı yerleşim yerlerinden başlamalıdır. Bu sebeple dünya nüfusunun çoğunluğunun yaşadığı kentler sorunun başladığı ve çözümün başlayacağı yerler olarak öne çıkmaktadır. Bu çalışma küresel iklim değişikliği sorununa kentler açısından yaklaşmaktadır. Çalışmada öncelikle iklim sorunlarının çözümünde kentlerin rolü üzerinde durulmaktadır. Çalışmanın amacı, iklim-akıllı kent kavramını ve bileşenlerini tanımlamak, iklim-akıllı kentsel gelişim ve planlamanın dört bileşen üzerinde yükselmesi gerektiğini vurgulamaktır. Çalışma, Malmö Belediyesi’nin Hyllie isimli bir alanda geliştirdiği iklim-akıllı bir kentsel alan projesi örneğine odaklanmaktadır. Malmö Belediyesi’nin Hyllie ile ilgili politikaları, raporları, plan ve programları değerlendirilerek, iklim-akıllı bir kentsel gelişimin aşamaları analiz edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

Global climate change is one of the topics that the world is talking about more and more. It is accepted that the source of climate problems is human activities. So, the solution to the problem should start from the settlements where the population is concentrated. For this reason, the cities where most of the world's population live to stand out as the places where the problem and the solution begin. This study approaches the global climate change problem in terms of cities. The study primarily put emphasis on the role of cities in solving climate problems. The aim of the study is to define the concept of a climate-smart city and its components and to emphasize that climate-smart urban development and planning should rise on four components. The study focuses on an example of a climate-smart urban space project developed by the Municipality of Malmö in an area called Hyllie. In the study, the stages of a climate-smart urban development are analyzed by evaluating Malmö Municipality's policies, reports, plans, and programs regarding Hyllie.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.546
2023 Impact/Etki : 0.175
Journal of Management and Economics Research