Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 53
 İndirme 12
BENİ BAŞTAN YARAT! BEDENİN İDEALİZE EDİLEREK SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA YENİDEN YARATILMASI
2019
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Modernite ile birlikte bedensel görünüş tipleri ön plana çıkmış, bireysel kimliği sergilemede benlik ve davranış kalıpları kadar beden de önem kazanmıştır. Bedenin gündelik hayatın etkileşimi içinde pratik olarak yer alması tutarlı bir bireysel kimlik duygusunu sürdürmenin önemli unsurlarından biri haline gelmiştir. Beden, çağımızın tüketim anlayışı içerisinde hedonik paradigmaya uygun olarak inşa edilmekte, idealize edilen bedenler geleneksel ve sosyal medya aracılığıyla sunulmaktadır. Günümüz tüketim anlayışı içerisinde spor salonları ve güzellik/estetik merkezleri ideal bedene ulaşmanın nihai mekanları haline gelmiştir. Bu çalışma, spor ve güzellik/estetik salonlarının Instagram hesaplarından idealize edilmiş beden ve güzelliğin nasıl sunulduğunu, bunu yaparken de kendi görsel kimliklerine nasıl aktarımda bulunduklarını ortaya koyma amacı taşımaktadır. Çalışmanın örneklemi olarak, Kocaeli ilinde bulunan ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasından sonra “ideal” beden ve güzelliğe ulaşmayı sağlayacak geliri olan kitleye hitap eden spor ve güzellik/merkezleri seçilmiştir. Amaçlı örneklem tekniğiyle belirlenen spor ve güzellik/estetik salonlarının Instagram hesapları 1 Ocak-28 Şubat 2019 tarihleri arasında gözlemlenmiş ve içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Lavoie (2015)’in görsel markalama çalışmasından yola çıkarak örneklemin Instagram hesaplarındaki paylaşımları “görselin niteliği, marka ismi/ logosu, iç-dış mekan kullanımı, rasyonel/irrasyonel mesaj çağrışımları, ürün/hizmet kullanımı, müşteri aktiviteleri, özel gün kutlamaları, etiket ve satışa yönelik teklif duyurumu kategorilerine bağlı olarak analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

BENİ BAŞTAN YARAT! BEDENİN İDEALİZE EDİLEREK SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA YENİDEN YARATILMASI
2019
Yazar:  
Özet:

With modernity, the physical appearance types have emerged in the forefront, and the individual identity has gained the same importance as the self and behavior patterns. The physical involvement in the interaction of daily life has become one of the important elements ofining a consistent individual identity feeling. The body is built in accordance with the hedonic paradigm within the consumption perception of our age, the idealized bodies are presented through the traditional and social media. Within today’s consumption understanding, the gyms and beauty/esthetic centers have become the final places to reach the ideal body. This study aims to show how the body and beauty of sports and beauty/esthetics salons are presented from their Instagram accounts and how they are transmitted to their own visual identities while doing so. As an example of the study, the sports and beauty/centres located in the Kocaeli province and after meeting their basic needs have been selected to the public, which will provide income to reach the "ideal" body and beauty. The Instagram accounts of sports and beauty/esthetics halls determined by the purpose sample technique have been observed between 1 January and 28 February 2019 and the content analysis method has been used. Based on Lavoie’s visual marking study, the share of the sample on Instagram accounts was analyzed according to the categories of visuality, brand name/logo, internal/external space use, rational/irrational message calls, product/service use, customer activities, special day celebrations, label and sales offer announcement.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.911
2023 Impact/Etki : 0.034
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi