Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Göç Olgusu Bağlamında Erken yaşta İkinci Dil Edinimi
2023
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

La présente recherche a pour objectif d'examiner le développement langagier au niveau de la langue seconde d’un enfant turc qui s’est rendu en France dans une situation de migration et l’adaptation de celui-ci à son nouvel environnement. Pour cette étude nous avons observé durant quatre mois un enfant âgé de 5 ans. Nous avons analysé les données à partir des observations du chercheur dans la vie quotidienne et celles de l’institutrice dans le milieu scolaire. Les résultats indiquent qu’en très peu de temps il est possible de permettre à un enfant de s’adapter facilement à un nouveau pays et à une nouvelle langue grâce aux soutiens des gens de son environnement. A la fin de l’étude nous constatons que même si les capacités langagières en français de l’enfant ne sont pas parfaites, elles sont assez suffisantes pour qu’il puisse se débrouiller dans toutes sortes de situation au quotidien. On peut noter que les facteurs favorisant le développement de la langue seconde sont l’école, la télévision, les dessins animés, la volonté de communiquer et la collocation avec une personne qui ne parle pas la langue maternelle de l’enfant. C’est-à-dire qu’il faut être plongé dans la langue pour pouvoir la développer.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Fransa'da göç durumunda bulunan Türk bir çocuğun ikinci dil düzeyinde dil gelişimini ve aynı zamanda bu çocuğun yeni çevresiyle uyumunu incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma kapsamında dört ay boyunca 5 yaşında bir çocuk gözlemlendi. Veriler, araştırmacının çocuğu günlük hayatta ve ana sınıf öğretmeninin ise okul ortamındaki gözlemleri sonucu elde edildi. Analizler doğrultusunda bir çocuğun farklı bir ülkeye ve farklı bir dile çok kısa bir süre içinde kolayca uyum sağlamasının çevresinde bulunan insanların desteğiyle mümkün olabileceği ifade edilebilir. Çalışma sonunda, çocuğun Fransızca dil becerilerindeki seviyesi üst düzey olmasa bile, günlük hayatta karşılaştığı her türlü durumda kendini ifade edebilecek yeterliliğe sahip olduğu görüldü. İkinci dil gelişimini olumlu yönde etkileyene faktörler; okul, televizyon, çizgi filmler, iletişim kurma isteği ve çocuğun anadilini bilmeyen biriyle aynı evi paylaşması şeklinde sıralanabilir. Yani, ikinci dili geliştirebilmek için her yönüyle o dille iç içe olunması önem teşkil etmektedir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.588
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi