Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 14
Şebüsteri’nin Tasavvuf Felsefesi ve Gülşen-i Raz’daki Görüşlerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Özellikle Gülşen-i Raz İslam düşünce tarihinde tasavvuf felsefesi açısından bir şaheser olarak kabul görmüştür. Gülşen-i Raz Horasan sûfîlerinden Emîr Hüseynî Sâdât-ı Herevî’nin sorularına cevap olarak şeyhi Bahâeddin Ya‘kub’un isteğiyle kaleme alınan Farsça bir mesnevidir. Bu eser üzerine birçok şerh yazılmış olup çeşitli dillerde bu eserin çevirisini görmek mümkündür. Şebüsteri bilgi ve mana ehli tarafından kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplardan bu eserin meydana geldiğini söylemektedir. Emir Hüseyni’nin sorularının, tam da tasavvuf felsefesi açısından sorulması gereken sorular olması bizim için büyük bir talihtir. Çünkü Gülşen-i Raz’daki sorular ve yanıtlar tam olarak bir tasavvuf felsefesini inşa eder. Biz de onun bu eserindeki tasavvuf felsefesi görüşlerini bu çalışmada açıklama, betimleme ve yorumlama tekniği ile değerlendirmeye çalışacağız. İşte tüm bu sorulara verilen cevaplar Gülşen-i Raz'ın tasavvuf felsefesi hakkında bize bilgi vermektedir. Biz de bu bilgiler ışığında Şebüsteri’nin tasavvuf felsefesini derli toplu ortaya koymaya, yeri geldikçe diğer büyük sufi ve düşünürlerin görüşleriyle karşılaştırmaya ve felsefi olarak değerlendirmeye çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

The Tasavvuf Philosophy of Shebüsteri and the Review of His Opinions in Smile-i Raz
2020
Yazar:  
Özet:

Especially Gülşen-i Raz was recognized as a person in the history of Islamic thought in terms of Tasavvuf philosophy. In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, “The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: There are many verses in this book, and it is possible to see the translation of this book in various languages. He says that the information and the answer to the questions asked by the man has come from this work. It is a great pleasure for us that the questions of Emir Husseini are questions that must be asked exactly from the point of view of Tasavvuf philosophy. For the questions and answers in the Smile-i Raz build a tasavvuf philosophy. We will also try to evaluate his views of Tasavvuf's philosophy in this work with the technique of explanation, illustration and interpretation. Here are all the answers given to these questions that give us information about the Tasavvuf philosophy of Smile-i Raz. In light of this information, we will also try to expose the tasavvuf philosophy of Shebüsteri in a complex collective, comparing it with the views of other great sufi and thinkers as it comes to place, and evaluate it in a philosophical way.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 853
2023 Impact/Etki : 0.042
Beytulhikme An International Journal of Philosophy