Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
Pollen morphology of two Lysimachia L. (Primulaceae) species from European Turkey
2021
Dergi:  
Eurasian Journal of Forest Science
Yazar:  
Özet:

The pollen morphology of two species of Lysimachia, L. atropurpurea and L. punctata from European Turkey were investigated using light and scanning electron microscopy. The pollen grains of L. atropurpurea are trizonocolporate, while those of L. punctata are trizonocolporate and tetrazonocolporate; prolate spheroidal or oblate spheroidal in shape and small in size. Ektoapertures are elongated colpi, endoapertures are lalongate pori. Exine is semitectate; the ornamentation rugulate with polygonal lumina which are larger equatorially and smaller towards the colpi ends. Intine is very thin. Palynological analysis revealed that the pollen grains of the two species are quite similar, but there are differences in the sizes of different characters. The obtained results would contribute to the future taxonomic revision of the genus in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2024












Eurasian Journal of Forest Science

Dergi Türü :   other

Eurasian Journal of Forest Science