Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 9
Afrika’da Küresel Rekabet ve Türkiye
2011
Dergi:  
Avrasya Etüdleri
Yazar:  
Özet:

In recent period, balance between global powers in Africa tends to change. Hegemony over the continent established by USA during the Cold Way years and EU countries in the colonization period has been eradicating. Western powers have been losing control over the natural resources-rich continent Africa against new economic giant China reached over 100 billion dollars of trade recently. In this new phase, while interest of developing countries is growing towards Africa as a regional power Turkey is also establishing new economic ties within Africa. With close to 20 billion dollars foreign trade, Turkey is the fifth most trading partner in Africa after China, India, South Korea and Brazil. However, despite the growing trade figures, Turkey still has very limited trade relation with SubSaharan Africa countries where China, USA and EU countries are major players. When it is considered that Sub-Saharan Africa economies performed tremendous growth rates between 2001-2010, and this will continue between 2011-2015, Turkey should revise its Africa policy towards the region

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrasya Etüdleri

Dergi Türü :   Ulusal

Avrasya Etüdleri