Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
MALATYA'DA ÇALIŞAN MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN SOSYAL VE EKONOMİKSORUNLARININ İNCELENMESİ
2011
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Bu makalede Malatya'daki mevsimlik tarım işçiliğinin ücret ve çalışma şartlarıyla bu alanda çalışan işgücünün niteliklerini incelenecektir. Çalışmanın kapsamını Malatya'ya Adıyaman ve Şanlıurfa'dan, yalnız ya da aileleriyle mevsimlik olarak çalışmaya gelen kişiler oluşturmaktadır. Uygulanan anket sonucu ortaya çıkan sonuçlar; Malatya'ya çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarını da yanlarında getirdiklerini, %30'unun okur-yazar olmadığını, %20'sinin ise diplomasız okur-yazar olduğunu, ailelerin önemli bir kısmının (%70'i) 5000 TL'nin altında yıllık gelire sahip olduklarını, mevsimlik tarım işçilerinin %33'ünün işverenle iş bağlantısını elçi-çavuş aracılığı ile kurduklarını ve %70'inin çalıştıkları bahçe civarında kurulan çadırlarda konakladıklarını göstermektedir. Bu araştırmada, mevsimlik tarım işçisi ailelerin barınma ve çocukların eğitimi sorununun çözümlenmesi halinde, ekonomik ve sosyal sorunlarının büyük kısmının çözümlenebileceği sonucuna varılmıştır. Anahtar Kelimeler: Mevsimlik tarım işçisi, sosyal durum, ekonomik durum, çalışma şartları.

Anahtar Kelimeler:

Review of the Social and Economic Disorders of the Monthly Farming Workers in Malaysia
2011
Yazar:  
Özet:

In this article, we will study the qualities of the labour force working in this field with the wages and working conditions of the seasonal agricultural labour in Malta. The scope of the study is made up of people from Namayaman to Malatya and from Sanlıurfa, who come to work alone or with their families seasonally. The results of the survey show that seasonal agricultural workers who come to work in Malta have brought their children with them, 30% are not readers and writers, 20% are non-diplomatic readers and writers, a significant portion of families (70%) have an annual income below 5000 TL, 33% of seasonal agricultural workers have established a business connection with the employer through the ambassador and 70% are living in tents located around the garden they work. In this study, seasonal agricultural workers concluded that if the problem of household and children’s education is solved, the majority of their economic and social problems can be solved. Keywords: seasonal agricultural worker, social status, economic status, working conditions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.233
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi