Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Soğukta Muhafaza Edilen Brokoli Çeşitlerinin (Brassica oleracea L., var. italica cvs. Belstar ve Beaumont) Depolama Süresi ve Kalite Özellikleri Üzerine Modifiye Atmosfer Paketlemenin Etkisi
2017
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Tekirdağ ekolojisinde yetiştirilen Belstar ve Beaumont brokoli çeşitlerinin soğukta muhafaza süresi ve kalite özellikleri üzerine modifiye atmosfer paketlemenin (MAP) etkileri araştırılmıştır. Ambalajlanan ve kontrol grubu oluşturulan brokoli taçları 2±1oC sıcaklık ve % 90-95 oransal nemde 4 hafta süre ile muhafaza edilmiştir. Soğukta muhafaza süresince birer haftalık aralıklar ile ağırlık kaybı, toplam fenolik bileşik miktarı, antioksidan kapasitesi, toplam klorofil miktarı ve dış görünüş değerlerindeki değişimler belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, kontrol grubu taçlarında modifiye atmosfer paketler de muhafaza edilen taçlara göre daha yüksek ağırlık kaybı meydana gelmiştir. İncelenen her iki çeşitte, depolama süresince toplam fenolik bileşik, antioksidan kapasitesi ve toplam klorofil miktarı bakımından değişkenlikler gözlemlenmekle birlikte, muhafaza süresi sonun da her iki çeşitte MAP uygulanmış taçların daha yüksek içeriğe sahip olduğu tespit edilmiştir. Soğukta muhafaza süresince hem açıkta hem de MAP’da muhafaza edilen brokoli taçlarının dış görünüşün de kayıplar belirlenmiştir. Fakat MAP uygulaması ile dış görünüşte meydana gelen kayıp sınırlandırılmıştır. Sonuç olarak MAP, soğukta muhafaza edilen brokoli taçlarının kalitesini korumak için bir araç olarak kullanılabileceği önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.511
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi