Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Yeşil Ekonomi ve Türkiye’de Çevresel İyileşme: Bir Durum Analizi
2022
Dergi:  
Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, yükselen yeşil ekonomi gündemini teorik bir çerçevede incelemek ve Türkiye’nin yeşil büyüme uygulamalarına katılım kapasitesini incelemektir. Yöntem: İnovasyon ve Ar-Ge endeksi Gri İlişkisel Analiz (GRA) Yöntemi kullanılarak hesaplanmıştır. Endeks Ar-Ge ve İnovasyon altyapısı, Ar-Ge Yeterliliği ve Üniversite-Sanayi İşbirliği, patentler, tasarım uygulamaları ve teknolojiye dayalı ihracat olmak üzere 3 ana kategori altında 12 gösterge kullanılarak hesaplanmaktadır. Bulgular: Türk sanayi bölgelerinin teknolojik araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çabalarının haritalandırılmasına dayanarak, en yenilikçi firmaların Türkiye’deki belirli coğrafyalarda yüksek oranda kümelendiği görülmektedir. Sonuç ve Öneriler: Çevresel iyileştirme kapasitesi en yüksek firmalar belirli coğrafyalarda kümelenme göstermektedir. Son dönem veri seti ile yapılan analizlere göre bu kümelenmenin daha da derinleştiği görülmüştür. Çalışma sonuçlarının, kümelenme görülen coğrafyalarda çevresel iyileştirme kapasitesini etkileyen dinamiklerin tespitini derinlemesine inceleme üzerinden tespit edecek çalışmalara kaynaklık etmesi öngörülmektedir. Özgün Değer: Ana argüman, küresel ağlar üzerinden, gelişmekte olan ülkelerin tedarikçi firmalarının, üretim süreçlerinin çevresel iyileştirme fırsatı kazanma potansiyeline sahiptirler. Bu araştırma, birçok geleneksel sektörün eski teknolojilerden ekolojik girişimcilik ve temiz enerji teknolojilerine geçiş süreci konusunda Türkiye’nin deneyimini ortaya koyan özgün bir çalışmadır

Anahtar Kelimeler:

The Green Economy and Environmental Upgrading In Turkey: A Situation Analysis
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to review rising green economy agenda in a theoretical framework and further examine the capacity of Turkey to participate in the implementation of green growth. Methodology: The innovation and R&D index is calculated by using Grey Relational Analysis (GRA) Method. The index is calculated by using 12 indicators under the 3 main categories as R & D and Innovation infrastructure, R & D Competence and University -Industry Cooperation, patents, design applications and technology-based exports. Findings: Relying on a mapping of the research and development (R&D) efforts of Turkish industrial clusters, the most innovative firms are highly agglomerated in particular geographies in Turkey. Practical Implications: The results of the study will lead the further analysis of economic geography and environmental innovations of manufacturing Originality: The argument is that supplier firms of developing countries in global networks have potential to gain environmental upgrading opportunities in their production processes. This research is an original

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Dergisi