Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 10
YAPILARIN GÜÇLENDİRİLMESİNİ ETKİLEYEN KRİTERLER VE DEPREMLERİN OLUŞTURACAĞI HASARLARIN BELİRLENMESİNDE GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİLERİNİN ROLÜNE YÖNELİK ELEŞTİREL BİR TARTIŞMA
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Yapılar zaman içerisinde deprem, sel ve yangın gibi afetlere uğramaktadır. Bu afetler, yapılar üzerinde bozulmalara ve hasarlara yol açmaktadır. Yapıların güçlendirilmesinde betonarme, yığma ve prefabrik yapı türlerine göre farklı teknikler uygulanmaktadır. Ayrıca tarihi ve kültürel yığma yapılarda farklı güçlendirme uygulama tekniği kullanılmaktadır. Tarihi ve kültürel mirasa sahip yapı türlerinde en az müdahalede bulunacak ve yapının kimliğine zarar vermeyecek nitelikte uygulanması gerekmektedir. Günümüzdeki teknolojik imkânlar sayesinde mevcut yapılar üzerindeki hasarın belirlenmesi daha hızlı tespit edilebilir hale gelmektedir. Bu nedenle çalışmanın amacı, depremlerin oluşturacağı hasarların belirlenmesinde günümüz teknolojilerinin rolü ve yapıların güçlendirilmesini etkileyen kriterler konusunda kapsamlı bir inceleme sunmayı hedeflemektedir. Olası depremin oluşturacağı yapı hasarının büyüklüğüne göre uygun güçlendirme uygulanmaktadır. Yapılardaki hasarların belirlenmesinde tahribatlı ve tahribatsız muayene yöntemleri kullanılmaktadır. Özellikle tarihi kültürel mirasa sahip yapılar için hasarın belirlenmesinde tahribatsız muayene yöntemlerinden faydalanılmaktadır. Yapılan bu yöntemler sayesinde ileride doğabilecek büyük hasarların önüne geçilmesi sağlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
520/520

Journal of Social and Humanities Sciences Research