Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
VOLATILITY OF BORSA İSTANBUL-100 INDEX AROUND THE FOOD-BEVERAGE SECTOR INDEX AND THE TECHNOLOGY SECTOR INDEX
2014
Dergi:  
Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, borsadaki, seçilmiş günlük veriler kullanılarak ARCH-sınıfı modellerin tahminlemesi yapılmıştır. Borsa İstanbul-100 Endeksi kar rakamlarının Yiyecek-İçecek Sektörü Endeksi ve Teknoloji Sektörü Endeksi kar rakamları karşısındaki volatilitesi, 2003-2012 yılları arasındaki 2608 gözlem değeri için volatilite denkleminin tahmin edilmesi suretiyle analiz edilmiştir. Bağımsız değişken olarak Yiyecek-İçecek Sektörü ve Teknoloji Sektörü Endeksleri`nin kullanılmasının sebebi, yiyecek-içecek sektörünün, tüm dünya üzerinde, bazı yönlerden zorunlu mal olması özelliğinden ötürü ekonomideki dalgalanmalardan az etkilenmesi beklenen bir sektör olması; teknoloji sektörünün ise tüm dünyanın yanı sıra Türkiye`de de, küreselleşme ve akıllı cihazlardan ötürü günden güne gelişen bir sektör olmasıdır. Yapılan analizler sonucunda, hem Yiyecek-İçecek Sektörü Endeksi kar volatilitesinin, hem de Teknoloji Sektörü Endeksi kar volatilitesinin, Borsa İstanbul-100 Endeksi kar volatilitesi ile bir ilişkisi olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Social Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 16.474
Atıf : 27.240
Social Sciences