Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Sınai Mülkiyet Haklarında Kurumlar Vergisi Ve Katma Değer Vergisi İstisnası Uygulamasında Son Durum
2017
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

6518 sayılı Kanunla 5520 sayılı KVK’ya 5/B maddesi olarak eklenen sınai mülkiyet hakları istisnası uyarınca; Türkiye'de gerçekleştirilen araştırma, geliştirme ve yenilik faaliyetleri ile yazılım faaliyetleri neticesinde ortaya çıkan patent veya faydalı model belgeli buluşların; kiralanması, devri veya satışı, Türkiye'de seri üretime tabi tutularak pazarlanmaları halinde elde edilen kazançlar ile Türkiye'de gerçekleştirilen üretim sürecinde kullanılması sonucu üretilen ürünlerin satışından elde edilen kazançların patentli veya faydalı model belgeli buluşa atfedilen kısmının %50'si maddede belirtilen şartların yerine getirilmesi halinde, ilgili patent veya faydalı model belgesine sağlanan koruma süresi aşılmamak kaydıyla, 1/1/2015 tarihinden itibaren kurumlar vergisinden müstesnadır. Ancak, bu istisna henüz uygulanmadan 9 Ağustos 2016 tarihinde 6728 sayılı Kanunla madde hükmünde yapılan değişiklikle istisnanın üst sınırını tespit etmek amacı ile istisnaya dayanak teşkil eden patent veya faydalı modelin değerinin tespitine yönelik Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri tarafından düzenlenecek olan “Değerleme Raporu” zorunluluğu kaldırılmıştır. Son olarak 31 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan 11 Seri No’lu KV Genel Tebliği ile konuya ilişkin açıklamalarda bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası