Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Kıyı Seridi Rekreasyon Potansiyelinin Belirlenmesinde Bir Yöntem Uygulaması: Tekirdağ Merkez İlçe Örneği
2009
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tekirdağ coğrafi konumu ile ülkemizi Avrupa’ya bağlayan geçiş bölgesi üzerinde yer almaktadır. Doğal, kültürel, tarihi zenginlikleri ile dikkati çeken Tekirdağ ili kıyı şeridi çok yoğun bir kullanıma sahiptir. Günümüzde hızlı kentleşme, sanayileşme, nüfus yoğunluklarının artmasına karşın kentlerimizde solunum vazifesini gören açık ve yeşil alanların her geçen gün azalması nedeniyle biyolojik düzen değişmekte, yapısal alanlar ile doğal alanlar arasındaki denge bozulmakta, kıyılardaki kullanım türleri değişmektedir. Tekirdağ ili merkez ilçe nüfusu için gerekli olan açık alan ihtiyacının karşılanmasında ve kullanıcıların rekreasyon gereksinmelerinin günlük yaşam çevresi içinde sağlanmasında kıyı şeridi büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada kentsel açık ve yeşil alanlar açısından önemli bir işleve sahip Tekirdağ ili merkez ilçe kıyı şeridinin mevcut durumu incelenmesi, alanın rekreasyonel kullanım potansiyelinin bir yöntem uygulaması ile ortaya konulması ve alınacak önlemler ile doğal ve kültürel kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda, Tekirdağ Merkez İlçe kıyı şeridi rekreasyon potansiyeli %65 olarak bulunmuş ve alanın rekreasyon potansiyeli “Yüksek” olarak değerlendirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.777
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi