Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Bebek Hemşiresi Desteğinden Sonra Annelerin Bebek Beslenmesi ve Bakımı ile ilgili Bilgi ve Uygulamaları
2023
Dergi:  
Türk Hemşireler Derneği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Annelerin bebek beslenmesi ve bakımı ile ilgili bilgi ve uygulamalarına bebek hemşiresinin etkisini belirlemek. Gereç ve Yöntem: Bu çalışma bir devlet hastanesinde doğum yapan anneler (n=200)de gerçekleştirildi. Veri toplama aracı olarak anket formu ve kontrol listeleri kullanıldı. Anneler ile üç farklı zaman diliminde (taburcu olmadan önce, 3 ay sonra, 6 ay sonra) görüşüldü. İkinci ve üçüncü görüşme telefon aracılığıyla gerçekleştirildi. Elde edilen veriler uygun istatistiksel analizlerle değerlendirildi. Bulgular: Annelerin en sık karşılaştıkları sorunların bebeğin gazının çıkarılması (n=38, %19), emzirme (n=28, %14) ve bebek banyosu (n=21, %10,5) ile ilgili olduğu belirlendi. Ayrıca bebek hemşireliği uygulamasından sonra annelerin bebeklerini ilk altı ay sadece anne sütü ile besleme oranlarının %73,9, emzirme oranlarının ise %96,3 olduğu görüldü. Sonuç: Çalışma sonucunda bebek hemşireliği uygulamasının anneleri hem bebek bakımı hem de beslenmesi konusunda, annenin önceki deneyimlerine göre yararlı etkileri olduğu görülmüştür. Bu nedenle tüm hastanelerde bebek hemşireliği uygulamasının aktif hale getirilmesi ve geliştirilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Mothers' Knowledge and Practices About Infant Feeding and Care After The Support Of The Infant Nurse
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: To determine the effect of infant nurses on the knowledge and practice of the mother about infant feeding and care. Materials and Methods: This study was the mothers (n=200) who gave birth in a state hospital. Questionnaires and checklists were used as data collection tools. Mothers were evaluated in three different time periods (before discharge, after 3 months, after 6 months). The second and third interviews were conducted via telephone. The obtained data were evaluated with appropriate statistical analysis. Results: It has been determined that the most common problems are related to removing the infant's gas (n=38, 19%), breastfeeding (n=28, 14%), and the infant's bathing (n=21, 10.5%), In addition, after the infant nursing practice, it was observed that the rates of breastfeeding for the first six months of the mothers were only 73.9%, and the breastfeeding rates were 96.3%. Conclusion: As a result of the study, it was seen that the practice of infant nursing had beneficial effects on mothers both in terms of infant care and nutrition, according to the previous experiences of the mother. For this reason, it is recommended to activate and develop infant nursing practice in all hospitals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Hemşireler Derneği Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Hemşireler Derneği Dergisi