Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 55
 İndirme 11
Yalova Üniversitesi Öğrencilerinin Üniversite Yaşam Kalitesi Algılarının Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşam kalitesi çağımızın popüler başlıklarından biridir. Yıllar boyunca iktisatçılar, doktorlar, hemşireler, sosyologlar ve daha birçok akademisyen tarafından tartışılan kavram son yıllarda sosyal politikacıların ilgi alanına dâhil olmuştur. Toplumu hem sahip oldukları olanaklar ve kaynaklar hem de bireylerin yaşadıkları hayata dair algıları üzerinden analiz etmeye yarayan yaşam kalitesi anlayışı gün geçtikçe daha fazla ülkenin ve uluslararası kuruluşun sosyal politika hedefi haline gelmektedir. Okullar toplumların geleceklerinin yazıldıkları yerlerdir. Özellikle üniversiteler geleceğin liderlerini yetiştiren kurumlardır. Toplumun refahı için bu kadar kilit durumda olan bir kurumun yaşam kalitesi araştırmalarının konusu olması sürpriz değildir. Yarının toplumunun kalitesi ancak bugünün üniversitelerinin yaşam kalitesi ile sağlanabilir. Ayrıca bu yaşam kalitesi salt bilgi paylaşımı sürecini değil, öğrencinin üniversiteye dair tüm tecrübelerini kapsamaktadır. Üniversite yaşam kalitesinin yükseltilmesi mutlu, huzurlu ve umutlu gençler anlamına gelmektedir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Türkiye'de üniversitelerde eğitim gören öğrenci sayısı 7.198.987'dir (https://istatistik.yok.gov.tr/). Yeni açılan üniversiteler Türkiye'deki öğrenci sayısının artmasını sağlarlarken,  ekonomik problemler, fiziksel eksiklikler, öğretim elemanı sıkıntısı başta olmak üzere bir çok sorunla boğuşmaktadırlar. Bu sorunlar bu üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin yaşam kalitesini de etkilemektedir. Bu çalışmada yaşam kalitesi kavramı ele alınarak, 2008 yılında kurulan ve öğrenci sayısı hızlı bir şekilde artan Yalova Üniversitesi öğrencilerinin yaşam kalitesine ilişkin algılarının ortaya konulması amaçlanmaktadır.  Üniversite Yaşam Kalitesi Ölçeğinin kullanıldığı çalışmada,  kullanılmış, örneklem seçilirken tabakalama yöntemi kullanılmış ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Yalova Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin %8’i anketi doldurmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the perceptions of the quality of life of the University of Yalova students
2019
Yazar:  
Özet:

Quality of life is one of the popular titles of our era. The concept, which has been discussed by economists, doctors, nurses, sociologists and many more academics over the years, has been part of the interests of social politicians in recent years. The understanding of quality of life, which helps to analyze society through both the possibilities and resources they have and the perceptions of individuals about the life they live, is becoming the social policy target of more and more countries and international organizations. Schools are the places where the future of communities is written. The universities are the institutions that train the leaders of the future. It is not surprising that an institution in such a key condition for the well-being of society is the subject of quality of life research. The quality of the society of tomorrow can only be guaranteed by the quality of life of today’s universities. This quality of life also covers not just the process of sharing information, but all the student’s experience of the university. The improvement of the quality of life at the university means happy, peaceful and hopeful young people. The number of students studying at universities in Turkey in the 2016-2017 educational year is 7.198.987 (https://statistik.yok.gov.tr/). While newly opened universities make it possible to increase the number of students in Turkey, they are facing many problems, including economic problems, physical deficiencies, the lack of teaching staff. These problems also affect the quality of life of students studying in these universities. This study, addressing the concept of quality of life, aims to reveal the perceptions of the quality of life of students of Yalova University, which was founded in 2008 and has rapidly increased the number of students. In the study used the University Life Quality Scale, the method of laying was used when sample was selected and 8% of students who studied at Yalova University in the 2016-2017 educational year completed the survey.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yalova Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 299
Atıf : 1.909
2023 Impact/Etki : 0.171
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi