Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 11
Örgütsel Demokrasinin Örgütsel Vatandaşlık Davranışları Üzerindeki Etkileri
2021
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı çalışanların örgütsel demokrasi algılarının örgütsel vatandaşlık davranışları üzerindeki etkilerini test etmektir. Bu doğrultuda, Adana ve Hatay illerinde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerdeki 257 beyaz yakalı çalışan örneklemi üzerinde bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Ölçüm araçlarının güvenilirlik testleri yapılarak korelasyon ve regresyon analizleri ile ilişkiler incelenmiştir. Analiz sonuçları, örgütsel demokrasi ile örgütsel vatandaşlık arasında pozitif yönlü bir ilişki olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda, örgütsel demokrasi bileşenlerinin örgütsel vatandaşlık davranışları üzerinde genel olarak pozitif veya negatif yönlü anlamlı etkiler yarattıkları da tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Organizational Democracy On Organizational Citizenship Behaviors
2021
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this research is to test the effects of employees' perceptions of organizational democracy on their organizational citizenship behaviors. Accordingly, a research was conducted on 257 white-collar employee samples in enterprises operating in various sectors in Adana and Hatay provinces. Reliability tests of measures were carried out and the relations between concepts were examined with correlation and regression analysis. The results of the analysis revealed that there is a positive relationship between organizational democracy and organizational citizenship. Additionally, it has been determined that the components of organizational democracy have positive or negative effects on organizational citizenship behavior in general. Key Words: Organizational Democracy, Organizational Citizenship, Corporate

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.893
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi