Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU ÇERÇEVESİNDE KONUT VE ÇATILI İŞYERİ KİRALARINDAN DOĞAN UYUŞMAZLIKLARIN TAHKİME ELVERİŞLİLİĞİ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Tahkim, gizlilik ve hızlılık başta olmak üzere birçok nedenden ötürü günümüzde uygulama alanı oldukça genişleyen alternatif uyuşmazlık çözüm yollarından biridir. Bununla birlikte “zayıfın korunması” düşüncesiyle, bazı uyuşmazlıkların tahkime elverişli olup olmadıkları tartışılmakta olup; bunlardan biri de kira sözleşmelerine ilişkin uyuşmazlıklardır. Türk Hukuku bakımından bu tartışmaların odak noktası, konut ve işyeri kiralarında kiracının zayıf durumda olması ve Türk Borçlar Kanunu’ndaki düzenlemelerin kamu düzenine ilişkin olup olmadığıdır. Bu çalışmanın amacı, konut ve çatılı işyeri kiralarından doğan uyuşmazlıkların tahkime elverişli olup olmadıklarını belirlemektir. Bu çerçevede öncelikle Türk Hukuku’nda kabul edilen “tahkime elverişlilik” kıstası, karşılaştırmalı hukuktaki eğilim göz önüne bulundurularak inceleme konusu yapılacaktır. Bunun ardından, konuya ilişkin olarak doktrinde ileri sürülen görüşler ve Yargıtay’ın bakış açısı tespit edilecektir. Son olarak ise öğretideki görüşler ve Yargıtay kararları, önce Türk Hukuku’nda kabul edilen tahkime elverişlilik kıstası bakımından değerlendirilecek ve olması gereken hukuk bakımından önerilere yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

In the framework of the law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law of law
2021
Yazar:  
Özet:

For many reasons, including arbitration, privacy and speed, it is one of the alternate dispute settlement ways that extends the scope of application to the present day. However, with the idea of "protecting the weakness", some disputes are being discussed whether they are suitable for arbitration; one of them is disputes regarding rental contracts. From the point of view of Turkish law, the focus of these discussions is whether the tenant is in a weak state in housing and workplace rentals and whether the provisions in the Turkish Debt Act are related to public order. The purpose of this study is to determine whether disputes arising from housing and roof workplaces are suitable for judgment. In this framework, the "satisfaction of desire" which is first accepted in Turkish law, will be examined taking into account the trend in comparative law. After that, the opinions presented in the doctrine on the subject and the viewpoint of the Court will be identified. Finally, the opinions in the doctrine and the judgments of the Court will be evaluated first in terms of the appropriate judgment adopted in the Turkish Law and will be included in the recommendations in terms of law.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)