Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
ABSENCE OF “WAR” IN MODERN TURKISH LITERATURE
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Türk edebiyatında savaş konusunun yeterince ele alınıp alınmaması uzun süre tartışma konusu olmuş ve birçok düşünür farklı fikirler öne sürmüşlerdir. Bunlar arasında Türk edebiyatının ‘savaş’ teması bakımından oldukça zengin olduğunu savunanların yanı sıra bu konunun hiç ele alınmadığını iddia edenler de olmuştur. Bu iki farklı görüş incelendikten sonra şu sonuç çıkarılabilir: Türk tarihi savaşlar bakımından çok zengin olmasına rağmen, bu durum umulanın aksine Türk edebiyatına oldukça az yansıtılmıştır. Bu, Türk edebiyatında savaş ile ilgili herhangi bir ürün olmadığı anlamına gelmemelidir. Fakat, Batılı ya da Amerikan edebiyatı ile, hatta İsrail veya Filistin edebiyatları ile karşılaştırıldığında bu konunun oldukça az işlendiği göze çarpar. Sözü geçen edebiyatlarda savaş ve savaşın alt kategorilerini (savaş ve cinsiyet, savaş ve çocuk, bir savaş silahı olarak tecavüz, savaş ve milliyetçilik, savaş ve erkeklik, savaş ve diaspora, savaş ve göç, savaş ve travma, savaş ve engelli bireyler, savaş ve kadın, v.s) konu edinen çok sayıda kitap bulunmaktadır. Ancak Türk edebiyatı incelendiğinde, eserlerin genellikle “savaş ve milliyetçilik” teması etrafında şekillendiği görülür. Bu çalışmada özellikle erken dönem modern Türk edebiyatında savaş ve alt kategorideki temaların eksikliğinin temel nedenleri tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.643
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)