User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 17
 Downloands 2
ABSENCE OF “WAR” IN MODERN TURKISH LITERATURE
2021
Journal:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Author:  
Abstract:

Türk edebiyatında savaş konusunun yeterince ele alınıp alınmaması uzun süre tartışma konusu olmuş ve birçok düşünür farklı fikirler öne sürmüşlerdir. Bunlar arasında Türk edebiyatının ‘savaş’ teması bakımından oldukça zengin olduğunu savunanların yanı sıra bu konunun hiç ele alınmadığını iddia edenler de olmuştur. Bu iki farklı görüş incelendikten sonra şu sonuç çıkarılabilir: Türk tarihi savaşlar bakımından çok zengin olmasına rağmen, bu durum umulanın aksine Türk edebiyatına oldukça az yansıtılmıştır. Bu, Türk edebiyatında savaş ile ilgili herhangi bir ürün olmadığı anlamına gelmemelidir. Fakat, Batılı ya da Amerikan edebiyatı ile, hatta İsrail veya Filistin edebiyatları ile karşılaştırıldığında bu konunun oldukça az işlendiği göze çarpar. Sözü geçen edebiyatlarda savaş ve savaşın alt kategorilerini (savaş ve cinsiyet, savaş ve çocuk, bir savaş silahı olarak tecavüz, savaş ve milliyetçilik, savaş ve erkeklik, savaş ve diaspora, savaş ve göç, savaş ve travma, savaş ve engelli bireyler, savaş ve kadın, v.s) konu edinen çok sayıda kitap bulunmaktadır. Ancak Türk edebiyatı incelendiğinde, eserlerin genellikle “savaş ve milliyetçilik” teması etrafında şekillendiği görülür. Bu çalışmada özellikle erken dönem modern Türk edebiyatında savaş ve alt kategorideki temaların eksikliğinin temel nedenleri tartışılacaktır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 3.460
Cite : 2.671
2023 Impact : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)