Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
OKUL YÖNETİCİLERİNİN ZAMAN YÖNETİMİ BECERİLERİ VE ÖĞRETMENLERİN TÜKENMİŞLİKLERİ ÜZERİNE KAVRAMSAL BİR ÇERÇEVE
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Günlük yaşantımızda sahip olduğumuz en değerli sermayemiz olan zaman, etkili bir yönetim süreci kapsamında değerlendirildiğinde en verimli şekilde kullanılabilmektedir. Bu noktada zorunlu olarak gelişen zaman yönetimi kavramı örgütsel açıdan düşünüldüğünde de her alanda kilit bir konumda yer almaktadır.Örgütsel yapılar içerisinde eşsiz bir yeri olan eğitim örgütlerinde lider konumdaki okul yöneticilerinin zaman yönetimi becerileri bu bağlamda önem kazanmaktadır. Duygusal ve psikolojik açıdan yaşanan yorgunlukla birlikte gelişen bitkinlik hali olarak ifade edilebilen tükenmişlik kavramı, eğitsel süreçlerin nihai yürütücüleri olan öğretmenleri de önemli ölçüde etkilemekte, bireysel ve örgütsel pek çok neden çerçevesinde gelişebilmektedir. Okul yöneticilerinin yönetsel süreçlerde benimsedikleri zaman yönetimi politikalarının öğretmenlerin bireysel ve örgütsel nedenler sonucu yaşayabilecekleri tükenmişlik durumları üzerinde etkili olabileceği düşünülmektedir. Bu bağlamda çalışmada, okul yöneticilerinin zaman yönetimi becerileri ve öğretmenlerin tükenmişlikleri üzerine kavramsal bir çerçeve sunulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The time management of the school managers and the needs of the teachers in a quarantine framework
2021
Yazar:  
Özet:

When we have the most valuable capital we have in our daily life, it can be used in the most efficient way when assessed within an effective management process. The concept of time management that is necessarily developing at this point is also a key position in every area when considered organizational.The skills of time management of school managers in the leading position in educational organizations, which have a unique place within the organizational structures, gain importance in this context. The concept of exhaust, which can be expressed as a state of growing vegetation along with emotional and psychological fatigue, also significantly affects teachers who are the final executives of educational processes, and can develop within the framework of many individual and organizational reasons. It is believed that the time management policies adopted by school managers in the administrative processes may be effective on the extinction situations that teachers may experience as a result of individual and organizational reasons. In this context, the study has been attempted to present a conceptual framework on the time management skills of school managers and the exhaust of teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 151
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources