Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 81
 İndirme 21
İslâm Düşüncesinde Ontolojik Yabancılaşma
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yabancılaşma olgusu içsel bir değişim veya dönüşümü ifade etmektedir. Bu ise insanın, özü veya özüne dair var oluşsal bir gerekliliği bir başka insan, şey veya niteliğe aktardıktan sonra, ona boyun eğip, teslim olmasıyla gerçeğe dönüşmektedir. Böylece yabancılaşmayla birlikte insan, ruhsal veya zihinsel olarak sahip olduğu doğal durum veya halden ayrılarak, yabancısı olduğu bir başka alanın kontrolüne girerek, onun tarafından yönetilir hale gelmektedir. Yabancılaşma olgusunun merkezinde yer alan insanın ise, ontolojik ve aksiyolojik olmak üzere iki temel boyut üzerinden yabancılaşmaya maruz kaldığı müşahede edilmektedir. İşte biz bu çalışmamızda bu boyutlardan ilki olan ontolojik yabancılaşma ve onun İslâm düşünce geleneğindeki izdüşümlerini ele aldık.

Anahtar Kelimeler:

The Ontological Extraterrestriality in Islamic Thought
2020
Yazar:  
Özet:

The phenomenon of alienation represents an internal change or transformation. This is the fact that the person, after transmitting an existential need for his essence or essence to another person, thing or character, becomes true by obedience to him and submission to him. Thus, with the alienation, the human being becomes controlled by him, by entering the control of another sphere in which he is alien, by separating himself from the natural state or state which he has spiritually or mentally. The person in the center of the outsourcing phenomenon is found to be exposed to outsourcing through two basic dimensions, ontological and acciological. This is what we discussed in this study the first of these dimensions of ontological alienation and its distortions in the Islamic thought tradition.

Anahtar Kelimeler:

Ontological Alienation In Islamic Thought
2020
Yazar:  
Özet:

The phenomenon of alienation refers to an internal change or transformation. Such a phenomenon effectively manifests itself in the submission and surrender of human after transferring his essence or his existential necessity to another person, thing or quality. Thus, with alienation, the human is spiritually or mentally separated from the natural state or situation and by coming under the control of another area in which he is an alien,   he becomes to be manageable by this area. It is observed that the human being at the center of the alienation phenomenon can be subjected to alienation through two basic dimensions: ontological and axiological. In this study, we deal with the first of these dimensions, the ontological one and its projections in Islamic tradition

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 622
2023 Impact/Etki : 0.054
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi