Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
Batik Tekniğinin Farklı Tekstil Yüzey Düzenleme Yöntemleriyle Kullanımı ve Uygulamaları
2021
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rezerve boyama tekniklerinden (reşit dyeing) Batik tekniğinin, tekstil yüzey düzenleme yöntemleri içerisinde ayrı bir yeri vardır. Tekstil yüzey düzenlemelerinde de Kırkyama, yorganlama, ikat, keçe, ebru (tekstil ebrusu), shibori, avalon, schenille, organik boyama (eco dye) ve doğal bitki baskısı (eco printing) teknikleri gibi moda tasarımı ve geleneksel sanatlarda üretim yöntemlerinin yanında renk, desen, biçim, form ve tuşe de çok önemlidir. Kendine özgü materyal ve tekniklerle oluşturulabilen bu tekstil yüzey düzenleme teknikleri, Batik tekniğiyle birlikte kullanıldığında, moda tasarımı ile geleneksel sanatlardaki üç boyutlu tasarım çeşitliliğine katkı sağlayabileceği düşünülmüştür. Makale, nitel araştırma yöntemlerinden alanyazın taraması ve uygulamalı deneysel yöntemler kullanılarak hazırlanmıştır. Rezerve boyama tekniklerinden Batik Tekniğinin farklı kumaş manipülasyon yöntemleriyle birlikte kullanılırken, belli bir tema çerçevesinde farklı uygulama, dikiş ve boyama yöntemleri tasarlanarak dokuz parçalık bir kreasyon (yaratım) hazırlanmıştır. Kreasyon yapım aşamalarında kumaş boyama/rezerve teknikleriyle aynı kategoride değerlendirilen Batik tekniğinin, diğer kumaş boyama yöntemlerden ayrı tutulması gerekliliği de makalenin bulgusu olarak ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Batik Tekniğinin Farklı Tekstil Yüzey Düzenleme Yöntemleriyle Kullanımı ve Uygulamaları
2021
Yazar:  
Özet:

From the reserve painting techniques (range dyeing) the Batik technique has a separate place in the textile surface arrangement methods. In textile surface arrangements, fashion design and production methods in traditional arts as well as color, pattern, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape, shape These textile surface editing techniques, which can be created with their own material and techniques, when used together with the Batik technique, are believed to contribute to the three-dimensional design diversity in fashion design and traditional arts. The article was prepared using the scan of the field from the quality research methods and practical experimental methods. The Batik Technique of Reserve Painting Techniques, which is used together with different methods of fabric manipulation, is a nine-part creation (creation) prepared by designing different methods of application, cutting and painting in a specific theme framework. The need for the Batik technique, which is evaluated in the same category with the fabric paint/reserve techniques in the creation stages, to be separated from other fabric paint methods is also revealed as the result of the article.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Art-e Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 508
Atıf : 1.544
2023 Impact/Etki : 0.136
Art-e Sanat Dergisi