Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 7
A Survey of the Morphology, Anatomy, and Palynology of Endemic Bornmuellera kiyakii and B. glabrescens (Brassicaceae) From Turkey
2019
Dergi:  
Gazi University Journal of Science
Yazar:  
Özet:

In the present study, the morphological, anatomical, and palynological properties of 2 Bornmuellera Hausskn. taxa, which are endemic to Turkey, were examined. B. kiyakii Aytac & Aksoy is known from the province of Konya, growing in serpentine areas, and B. glabrescens (Boiss. & Balansa) Cullen & T. R. Dudley is known from the province of Niğde. Through morphological analyses, the characteristics of the taxa were designated and the descriptions were expanded. The morphology of the stem, leaf, trichomes, and capsule are essential to separate the examined taxa. The anatomical analyses showed that the taxa had similar anatomical root, stem, and leaf tissue layers; however, their rows, and mesophyll thickness were different between the taxa. Anatomical traits, such as the presence of an endodermis in B. kiyakii, the pith region in the cross-sections of the stems, linear-shaped leaf in B. glabrescens, and triangular-shaped leaf in B. kiyakii have taxonomic importance. The pollen grains of the studied taxa were tricolpate, isopolar, and radial symmetrical, prolate-spheroidal, and had reticulate ornamentation. The fruit of B. kiyakii were characterized by globose, asymmetrical, and yellow-purplish-pink valves with rugose ornamentation, which clearly differed from that of B. glabrescens, which had ovoid, symmetrical, and light green-yellow valves. The seed traits clearly appeared to have taxonomic significance. The seeds of B. glabrescens were orbicular-shaped, yellowish-brown in colour, with reticulate ornamentation; however, the seeds of B. kiyakii were oblong–elliptic-shaped, and the tile was red-brown in colour.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi University Journal of Science

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.843
Atıf : 1.743
Gazi University Journal of Science