Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Elektropolimerize 3,5-Diamino-1,2,4-Triazol Film ile Modifiye Edilmiş Altın Elektrot Yüzeyinde Epinefrinin Voltametrik Tayini ve Elektrokimyasal Davranışı
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, altın elektrot (Au) yüzeyi 3,5-diamino-1,2,4-triazol (35DT) molekülü ile elektrokimyasal yöntemle modifiye edilmiştir. Epinefrinin (EP) modifiye elektrot (35DT-Au) yüzeyindeki elektrokimyasal davranışı diferansiyel puls voltametrisi (DPV) ve dönüşümlü voltametri (CV) teknikleriyle incelenmiştir. EP'nin yükseltgenme işleminde 35DT-Au modifiye elektrot yüzeyi iyi bir elektrokatalitik aktivite göstermiştir. EP tayini, 35DT-Au modifiye elektrot yüzeyinde DPV tekniği kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Optimum şartlar altında, 35DT-Au modifiye elektrot ile EP’ye ait doğrusal çalışma aralığı 0,9-32,31 μM ve 32,31-1050 μM olmak üzere iki farklı derişim aralığı olarak belirlenmiştir. Bu iki derişim aralığı için gözlenebilme sınırları (LOD) sırasıyla 0,39 ve 12,33 μM olarak bulunmuştur. EP tayini için, 35DT-Au elektrot iyi bir tekrarlanabilirlik, kararlılık ve hassasiyet göstermiştir. Ayrıca, gerçek numune olarak ilaç numunei seçilmiş ve ilaçta EP tayini 35DT-Au elektrot ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Electropolimerized 3.5-Diamino-1,2.4-triazol Film Modified Gold Electrots Surface Voltomatic Detection and Electrochemical Behavior of Epinephrine
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the surface of the gold electrots (Au) was modified by electrochemical method by the 3.5-diamino-1,2.4-triazol (35DT) molecule. The electrochemical behavior of epinephrine (EP) modified electrots (35DT-Au) on the surface has been studied using differential pulse volatility (DPV) and conversion volatility (CV) techniques. In the EP's upgrade process, the 35DT-Au modified electroth surface showed good electrocatalitic activity. The EP designation was carried out using the DPV technique on the 35DT-Au modified electrots surface. Under optimal conditions, the 35DT-Au modified electrots and the linear work range of the EP are defined as two different leather range: 0.9-32.31 μM and 32.31-1050 μM. The observability limits (LODs) for these two skin intervals were found at 0.39 and 12.33 μM respectively. For the EP designation, the 35DT-Au electrots have shown good repeatability, stability and sensitivity. Also, the drug was selected as a real sample and the EP prescription in the drug was successfully performed with the 35DT-Au electrots.

Anahtar Kelimeler:

The Voltammetric Determination Of Epinephrine On An Au Electrode Modified With Electropolymerized 3,5-diamino-1,2,4- Triazole Film
2019
Yazar:  
Özet:

A gold electrode (Au) was modified with 3,5-diamino-1,2,4-triazole (35DT). The electrochemical behavior of epinephrine (EP) was evaluated on the modified electrode (35DT-Au) by the differential pulse voltammetry (DPV) and cyclic voltammetry (CV) techniques. For the oxidation of EP, the 35DT-Au modified electrode surface showed an good electrocatalytic activity. The modified electrode was used to determine EP by using DPV technique. Under the optimum conditions, the calibration curve for EP was obtained in the ranges of 0.9 to 32.31 μM and 32.31 to 1050 μM and the detection limits (LOD) was found as 0.39 and 12.33 μM, respectively. For the oxidation process of EP, the 35DT-Au modified electrode exhibited a good repeatability, reproducibility, stability and sensitivity. Finally, the determination of EP in commercial injectable adrenaline samples were successfully applied.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.522
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji