Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 6
Halep’te Yıkılmış Bir Kültür Mirası: Bayram Baba Tekkesi
2022
Dergi:  
Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Halep, tarih boyunca önemli ticaret kervanlarının ziyaretgâhı, hac yolu üzerinde bulunan ve üç semavi dine mensup insanların yaşadığı bir kültür şehri olmuştur. Bu sebeple de değişik din ve inançlara sahip topluluklar, kendi kültürlerini yaşadıkları müesseseleri oluşturmuşlardır. Halep’te inşa edilen mimari eserlerin varlığı, bu şehrin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. Külliyeler, camiler, tekke ve zaviyeler, hanlar, hamamlar, medreseler, hastaneler, mülkî ve askeri binalar, çeşmeler, saat kuleleri, türbeler, tren istasyonları ve binlerce konut mimarisi bunlardan bazılarıdır. Aradan geçen zaman içerisinde bu eserlerin bir kısmı ihmal edilmiş ve bir kısmı da yok olmuştur. Bütün bunlara rağmen Halep, günümüze kadar bir kültür şehri olma hüviyetini korumayı başarmıştır. Halep’in tarihinde önemli bir kültür mirası olan bu eserler arasında yer alan ve takriben 500 yıllık bir geçmişe sahip Bayram Baba Tekkesi ise, maalesef ihmalkârlığın kurbanı olmuş ve 1982 yılında yol genişletme çalışmaları sırasında yıkılmıştır. Bu makalede, Bayram Baba Tekkesi ile buraya adını veren Bayram Baba hakkında çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler değerlendirilecektir. Ayrıca tekkede şeyhlik makamında bulunup, haklarında malumat bulunabilen mühim şahsiyetler ele alınarak te’liflerinden örnekler verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

A Destroyed Cultural Heritage in Halep: Bayram Baba Tekkesi
2022
Yazar:  
Özet:

Halep has been a cultural city in which people belonging to the three Semavi religions, located on the Haj Road, a visit of important trade curves throughout history. Therefore, the communities with different religions and beliefs have created their own cultures. The presence of the architectural works built in Halep shows how important this city is. Colonies, mosques, tectones and pavilions, houses, hammas, medreses, hospitals, property and military buildings, fountains, clock towers, turbines, railway stations and thousands of housing architecture are some of them. Some of these works have been forgotten and some have been destroyed. Despite all this, Halep has managed to preserve its benefit to be a cultural city until today. The Bayram Baba Tekkesi, which is among these works, which is an important cultural heritage in the history of Halep and has a history of approximately 500 years, was unfortunately the victim of negligence and was destroyed during the work of extending the road in 1982. In this article, we will evaluate the information obtained from various sources about the name of the Bayram Baba with the Bayram Baba Tekkesi here. In addition, they will be given examples of those who are present in the shadow of the shadow of the shadow of the shadow of the shadow of the shadow of the shadow.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 612
Atıf : 979
2023 Impact/Etki : 0.144
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
302/520

Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi