Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Kolonoskopi Sonrası Nadir Görülen Pnömoretroperitoneum, Pnömomediastinum, Pnömotoraks ve Subkutan Amfizem Olgusu
2024
Dergi:  
Osmangazi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kolonoskopi sonrası pnömoretroperitoneum, pnömomediastinum,pnömotoraks ve subkutan amfizem birlikteliği nadir görülen bir durumdur. Kolonoskopi sonrası görülen bu nadir klinik durumu literatüre katkı sağlaması amaçlı sunduk. Akut batın nedeniyle iki yıl önce opere olan hasta kolon darlığı nedeniyle kolonoskopi yapılan 62 yaşındaki erkek hasta işlem sonrası boynunda şişlik, göğsünde ve karnında cilt altı şişlik şikayeti ile başvurdu. Hastada pnömoretroperitoneum, pnömomediastinum ve subkutan amfizem tespit edildi. Kolonoskopi sonrası görülecek cilt altı amfizem durumunda akla pnömomediastinum ve pnömotoraks olma ihtimalide gelmelidir.

Anahtar Kelimeler:

A Rare Case Of Concurrent Pneumoretroperitoneum, Pneumomediastinum, Pneumothorax and Subcutaneous Emphysema Seen After Colonoscopy
2024
Yazar:  
Özet:

Coexistence of pneumoretroperitoneum, pneumomediastinum, pneumothorax and subcutaneous emphysema after colonoscopy is a rarely seen condition. We present this rare clinical condition seen after colonoscopy to contribute to the literature. A 62-year-old male patient, who was operated for acute abdomen two years ago, underwent colonoscopy due to colon stenosis. He applied with the complaints of swelling in the neck and subcutaneous swelling in the chest and abdomen after the procedure. Pneumoretroperitoneum, pneumomediastinum and subcutaneous emphysema were detected in the patient In case of subcutaneous emphysema to be seen after colonoscopy, the possibility of pneumomediastinum and pneumothorax should also be considered.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Osmangazi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 832
Atıf : 529
2023 Impact/Etki : 0.037
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q3
124/222

Osmangazi Tıp Dergisi