Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Simulation and Performance Study of Nanowire CdS/CdTe Solar Cell
2017
Dergi:  
International Journal of Renewable Energy Research
Yazar:  
Özet:

Thin film CdS/CdTe solar cell is one of the leading technologies for providing high power conversion efficiency at comparatively low manufacturing cost. We have done modeling and simulation of thin film CdS/CdTe solar cell and then used nanowire CdS layer instead of planar CdS layer using SCAPS-1D to demonstrate the fact that the use of CdS nanowires enhances the efficiency of the CdS/CdTe solar cells by ~3%. The scattering cross section of CdS nanowire was observed using Lumerical FDTD solutions to determine that diameter of 40-60nm is preferable for CdS nanowires for using as window layer of CdS/CdTe solar cell. For thin film CdS/CdTe solar cell the open circuit voltage was 0.69V and efficiency was 15.42%. For nanowire CdS/CdTe solar cell model the open circuit voltage was 0.82V and efficiency was 18.30%. Device parameters such as: temperature, interface state density, density of states, electron and hole mobility and metal work function were studied which can affect the efficiency of the nanowire CdS/CdTe solar cell. The rollover effect on nanowire CdS/CdTe solar cell was explained by varying the majority carrier barrier height of back contact from 0.4 to 0.7 eV. This indicates that when the barrier height is increased, a roll over effect occurs and the efficiency decreases. Effects of the parameters mentioned above were observed in order to ensure high efficiency performance from nanowire CdS/CdTe solar cell.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












International Journal of Renewable Energy Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.313
Atıf : 745
2023 Impact/Etki : 0.099
International Journal of Renewable Energy Research