Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Georgian Nationalism and Soviet Power: Background and Impact of the March 1956 Events
2010
Dergi:  
Caucasus Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Abstract ნაშრომი ეხება თბილისში 1956 წლის მარტის მოვლენებს, როგორც გადამწყვეტ ეპიზოდს ქართული ნაციონალიზმის განვითარებაში XXI საუკუნეში. იმ დროს, როდესაც წითელმა არმიამ ცეცხლი გაუხსნა დემონსტრანტებს, რომლებიც შვიდი დღის განმავლობაში შეიკრიბნენ სტალინის სიკვდილის პატივის მისაგებად , ურთიერთობა საქართველოსა და საბჭოთა კავშირთან, ახლა უკვე რუსეთთან, შეიცვალა. ეს მოვლენები საქართველოს პოლიტიკის წინააღმდეგ 1950 წლიდან მოქმედებს, სადაც ძირითად ელემენტებს შორის არის: სტალინის კულტი, ლავრენტი ბერიას და მისი მხარდამჭერების ძირის გამოთხრა, აფხაზეთისა და სამხეთ ოსეთის სტატუსი, ადგილობრივ დონეზე რუსეთ–საქართველოს ურთიერთობა. მოსკოვში გამოქვეყნებულ წყაროებზე და კვლევებზე დაყრდნობით, ნაშრომი გთავაზობთ დამატებით ინფორმაციას 1950–იანი წლების საქართველოს პოლიტიკურ სოციალური განვითარების მიმარ-თულებით.

Anahtar Kelimeler:

0
2010
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Caucasus Journal of Social Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Caucasus Journal of Social Sciences