Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 23
 İndirme 3
Üniversite Öğrencilerinin Kurumsal İmaj Algısının Memnuniyet ve Tavsiye Etme Niyeti Üzerindeki Etkisi
2022
Dergi:  
Gençlik Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de sayıları hızla artan üniversitelerin amaçları arasında, öğrenci taleplerini karşılayarak varlıklarını devam ettirmek ve kalite düzeylerini korumak yer almaktadır. Eğitim-öğretim hizmetleri sunan Yükseköğretim Kurumları açısından kurum imajı kavramı özenle üzerinde durulması gereken bir kavramdır. Bu kapsamda; güçlü rekabete dayalı ortamlarda, üniversitelerin kendilerini alternatiflerinden farklılaştırmak ve öğrencilerin tercihlerinin karşılığı olabilmek amacıyla çalışmalar yapmaları kaçınılmazdır. Bu çalışmada Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, üniversitenin kurumsal imajının, öğrenci memnuniyetini ve tavsiye etme niyeti üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi’nde öğrenim gören 250 öğrenciden anket aracılığıyla elde edilen veriler kullanılmıştır. Daha sonra yapısal eşitlik modellemesiyle analiz sonuçları elde edilmiştir. Bu sonuçlara göre; üniversite kurum imajının öğrenci memnuniyeti ve tavsiye etme niyeti üzerinde etkisi olduğu belirlenmiştir. Öte yandan öğrenci memnuniyetinin tavsiye etme niyeti üzerinde pozitif yönde ve anlamlı etkilerinin olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of University Students' Corporate Image Perception On Satisfaction and Intention To Recommend
2022
Yazar:  
Özet:

Two primary objectives of universities in Turkey whose number has increased rapidly are to continue their existence by meeting the demands of students and to maintain their own quality levels. From the standpoint of Higher Education Institutions which provide educational services, the concept of the corporate image requires rigorous emphasis. In this context, in environments based on strong competition, it is inevitable for universities to carry out studies that serve the purpose of differentiating from existing alternatives and meeting the expectations of their students. In this study, the effect of the university's corporate image on the satisfaction of Akdeniz University students who study at Manavgat Tourism Faculty as well as their intention to recommend was investigated. Data obtained through a questionnaire from 250 students who study at Akdeniz University Manavgat Faculty of Tourism were utilized. Afterward, the analysis results were obtained via structural equation modeling. The results showed that the university’s corporate image has an effect on student satisfaction and their likelihood to recommend the institution to others. Moreover, the study revealed that student satisfaction has positive and significant effects on their intention to recommend.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gençlik Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 628
2023 Impact/Etki : 0.256
Gençlik Araştırmaları Dergisi