Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Albümin Globulin Oranının Küçük Hücreli Akciğer Kanserinde Prognostik Önemi
2019
Dergi:  
Ankara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Giriş: İnflamasyon kanser gelişimini kolaylaştırmanın yanı sıra birçok kanser tipinde kötü prognozla da ilişkilidir. Albümin ve globülin inflamasyonu yansıtan belirteçlerden ikisidir. Albüminin özellikle inflamasyon dışı birçok nedenden etkilenebileceği için albümin globülin oranının inflamasyonu yansıtmada daha başarılı olacağı gösterilmiştir. Biz bu çalışmada albümin globülin oranın (AGO) küçük hücreli akciğer kanserinde (KHAK) prognostik öneminin belirlenmesi ve diğer inflamatuar parametrelerle ilişkisinin saptanmasını amaçladık. Materyal ve Metot: Retrospektif olarak 2014-2018 yılları arasından tanı almış KHAK hastaları çalışmaya dâhil edildi. Tanı anındaki albümin globüline bölünerek AGO bulundu. Medyan değer olan 1,2 AGO için eşik değer olarak kabul edildi. Bulgular: Toplam 81 hasta çalışmaya dâhil edildi. Hastaların %40,30’ü AGO < 1,2 olarak saptanırken, % 59,30’ünün ise AGO ≥ 1,2 olarak bulundu. Her iki grup hasta özellikleri açısından benzerdi. AGO ile nötrofil lenfosit oranı ve platelet lenfosit oranı arasında istatistiksel anlamlı ters korelasyon saptandı. AGO ≥ 1,2 olan grupta hem progresyonsuz sağkalım hem de genel sağkalım istatistiksel olarak daha uzundu. Sonuç: AGO hem kolay uygulanabilir hem de ucuz bir belirteç olması nedeniyle KHAK’de prognostik belirteç olarak kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Prognostic Importance of the Album's Globulin Rate in Small Cell Lung Cancer
2019
Yazar:  
Özet:

Introduction: Inflammation is associated with poor prognosis in many types of cancer, as well as facilitating the development of cancer. It is two of the indicators that reflect the inflammation of albumin and globulin. As the album may be affected by many non-inflammatory causes, the album’s globulin rate has been shown to be more successful in reflecting inflammation. In this study, we aimed at determining the prognostic importance of albumin globulin rate (AGO) in small-cell lungs cancer (CHA) and determining its relationship with other inflammatory parameters. Materials and Methods: The KHAK patients diagnosed retrospectively between 2014-2018 were included in the study. The album was divided into the globule at the moment of diagnosis. The median value of 1.2 AGO was considered as the margin value. A total of 81 patients were involved in the study. 40.30% of patients were identified as AGO < 1.2 and 59.30% were identified as AGO ≥ 1.2. Both groups were similar in terms of the characteristics of the patient. A statistically significant reverse correlation between AGO and the neutrophil lymphocytes rate and the platelet lymphocytes rate was established. In the group with AGO ≥ 1.2 both progressive survival and overall survival were statistically longer. Result: AGO can be used as a prognostic indicator in KHAK because it is both easy to apply and a cheap indicator.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 662
Atıf : 1.624
2023 Impact/Etki : 0.136
Ankara Medical Journal