Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
Bireylerin Covid 19 aşısına karşı tutumlarının paranormal ve batıl inançlar yönünden karşılaştırması
2022
Dergi:  
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Covid 19 aşısı ile ilgili olarak öğrenci velilerinin Paranormal inanç ve davranışlarını cinsiyet, yaş, eğitim durumu gibi demografik özellikler açısından incelemektir.Günümüze kadar gelen ve belirli bir düzenle uygulanan aşılar kuşkusuz insanların sağlık alanındaki en önemli buluşlarıdır denilebilir. Aşıların daha ulaşılabilir olması, daha da geliştirilmesi ve aşılanmanın nasıl artacağı noktasında yapılan araştırmalar bilimin de ilgilendiği konulardır. Ancak günümüzde tamamen aşı karşıtı olan ve bunu savunan insan sayısı giderek artmaktadır. Bu araştırma Covid-19 aşısı ile ilgili öğrenci velilerinin yaklaşımlarını inceleyebilmek amacıyla Adana ilinde Bilim Sanat Merkezine devam eden 5. Sınıf öğrencilerin ailelerinden 269 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Veriler, Paranormal İnanç Ölçeği (PİÖ) ve kişisel bilgi formu kullanılarak toplanmıştır. Elde edilen veriler, SPSS 28,0 programı kullanılarak çözümlenmiştir.  Araştırmaya katılan ailelerin demografik özellikleri frekans ve yüzde dağılımları ile belirlenmiştir,  sonra Paranormal inanç ölçeğinin alt boyutlarının puanları için aritmetik ortalama (x) ve standart sapma (ss) değerleri saptanmıştır. Araştırmamızda, kişilerin Covid-19 aşısı olmamaları ile Paranormal inançlarının alt değişkenlerinden Geleneksel Paranormal İnanç arasında anlamlı bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte aşı olmayan bireylerden Geleneksel Paranormal İnançlar açısından 60-64 yaş aralığında istatistiksel olarak anlamlı farklılık saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 110
ULUSAL EĞİTİM DERGİSİ