Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
“Arap Baharı” ve Türkiye-İran İlişkilerine Etkisi
2013
Dergi:  
Ortadoğu Etütleri
Yazar:  
Özet:

2000’li yılların ilk on yılında Türkiye-İran ilişkilerinde işbirliği öyle bir seviyeye ulaştı ki, AKP döneminde Türk dış politikasının Batı ekseninden kayıp kaymadığı dahi sorgulanır oldu. Son on yılda Türkiye-İran ilişkilerindeki yakınlaşmaya rağmen, her iki ülke birbiri için bölgesel rakip olmaya devam etmektedir. Türkiye ve İran arasında devam eden bölgesel rekabetin göstergelerinden bir tanesi, “Arap Baharı” olarak tanımlanan devrimci halk ayaklanmalarına karşı iki ülkenin farklı bakış açılarıdır. Bu makale şu sorulara yanıt bulmaya çalışmaktadır: Arap sokaklarındaki gelişmelere karşı İran ve Türkiye algısının farklılıkları nelerdir? Söz konusu iki ülke, bu gelişmeleri nasıl tanımlamaktadır? Arap Baharına karşı Türkiye ve İran’ın farklı tutumlarının arkasındaki nedenler nedir? İki ülkenin farklı tutumları ikili ilişkilerini nasıl etkilemektedir? Bu makale, Türkiye ve İran arasındaki esas rekabetin, kendi yönetim modellerini bölgede yeni kurulan rejimlere kabul ettirebilmek için sürdürdükleri yumuşak güç üzerinden devam ettiğini savunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The “arab Spring” and Its Effect On Turkish-iranian Relations
2013
Yazar:  
Özet:

Turkish-Iranian relations became more cooperative in the first decade of the 2000s to such a degree that, Turkish foreign policy under the AKP rule was questioned whether its Western orientation has shifted. Despite the Turkish-Iranian rapprochement in the last decade, they are still regional competitors. One of the hints of the ongoing regional competition between Turkey and Iran emerged with the difference in perception between them about the revolutionary wave of uprisings, known as the “Arab Spring.” This paper attempts to answer the following research questions: What are the differences in perception between Turkey and Iran about the recent developments in the Arab streets? How do they define these developments? What are the underlying reasons behind the different stance of Turkey and Iran towards the Arab Spring? And finally, how would their different stances affect the bilateral relations? This paper argues that the main competition between Turkey and Iran has been ongoing over exercising their soft power to attract newly emerging regimes to their models of governance

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Ortadoğu Etütleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 17
Ortadoğu Etütleri